A szabadtéri zöldségekre még várni kell, de a csírák máris a rendelkezésünkre állnak. Sok helyen kaphatóak, de a vállalkozókedvűek otthon is könnyedén termeszthetik maguknak. Tavaszi fáradtság ellen kiválóak, hiszen ezek a csinos kis apróságok rengeteg hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.
Magazin
Nem könnyű áttérni – akár csak rövid időre is – a növényi étrendre, hiszen a legtöbb megszokott ételünktől el kell búcsúznunk. Sokszor nem is a főétkezések okoznak gondot, hanem a reggeli, hiszen a hagyományos fogásaink kivétel nélkül tartalmaznak valamilyen állati eredetű alapanyagot. Mutatunk pár remek ötletet a pirítóskedvelőknek.
Rendes háztartásban mindig van otthon egy kis keksz, kávé-tea mellé annyira jólesik egy-egy szemet elropogtatni. Persze vehetünk is, de azért az otthoninak nincs párja. Mutatunk pár nagyon egyszerű és ízletes variációt, fémdobozba zárva sokáig elállnak (főleg, ha kicsit eldugjuk az édesszájú családtagok elől).
A konyhai húsdaráló gépek nélkülözhetetlen eszközök a konyhában, hiszen segítségükkel friss, finom és változatos húsételeket készíthetünk el. Nem csoda, hogy egyre többen döntenek a beszerzésük mellett. Ennek ellenére sokan bizonytalanok a gépek műszaki jellemzőivel kapcsolatban. Ebben a cikkben áttekintjük a konyhai húsdaráló gépek legfontosabb tulajdonságait, illetve hasznos tippeket adunk a választáshoz és a használathoz.
Hajlamosak vagyunk pánikba esni, amint észleljük, hogy hajhullásunk meghaladja azt a szintet, amit még egészségesnek és normálisnak gondolunk. A jó hír, hogy az egyre erősödő hajhullás az esetek többségében visszafordítható folyamat. Ehhez persze tisztában kell lennünk a miértekkel és hogyanokkal. Cikkünkben ezúttal ezzel foglalkozunk.
Az étkezés és a jóllakottság érzése nem mindig jár együtt. Vannak olyan élelmiszerek, amik valójában nem tartalmaznak tápanyagokat vagy nem képesek hosszú időre jóllakottság érzést biztosítani. Így ha ezeket fogyasztod, igazából csak átvered a szervezetedet, hiszen eszel valamit, de utána hamarosan csak még éhesebb leszel.