Magazin

Tele vannak a piacok friss hazai gyümölcsökkel és zöldségekkel, több héttel is előtte jár a természet a megszokottnak, van miből válogatni. Igyekeztünk mindenféle újdonságot felhasználni, izgalmas fogások készültek tökből és cukkiniből, főztünk pár zöldborsós ételt, sütöttünk mentával, cseresznyével, rebarbarával. És hogy a legfontosabbat el ne felejtsük: megnyitottuk az idei grillszezont!
A készen kapható réteslapokból villámgyorsan süthetünk finomságokat. Ha már unjuk a hagyományos felcsavart változatot, akkor válasszunk valami különlegesebb formátumot. Csináljunk kis batyukat, hajtogassunk rudacskákat vagy formázzunk igazi tortát. Vagy valami mást. Az a lényeg, hogy a roppanósra sült vékony tésztaburok jó sok zamatos tölteléket rejtsen.
Vidék íze receptek
A cseresznye édes és ropogós, de mennyire finom, ha süteménybe rakjuk! Piték, torták, piskóták kiegészítője, ami nélkül nincs június! (Kattints a sütemény nevére, és megnyílik a recept!)
Folyamatosan változik a házi sütemények divatja, időnként felkap valamit a közízlés, mindenki azt süti, aztán el is felejtjük, mert jön az újabb hullám. Sok évtizeddel ezelőtt jó pár évig nagy népszerűségnek örvendett a gyümölcstorta: alul egy kevert tészta, rajta vaníliás krém, azon valamilyen gyümölcs. Nagyon más volt, mint a nehéz vajkrémes vagy sok tésztás édességek, lehetett szeretni nagyon.
Kínai kel, fejes káposzta, kelbimbó, lila káposzta és kelkáposzta. Melyik mire jó, és milyen őrületesen finom ételeket készíthetünk belőlünk?!
A gyúrt omlós tészta ideális alap kiadós édes és sós töltelékek alá. Kevés hozzávalóból egykettőre összeállítható, ráadásul a felhasználásig a hűtőben tárolható. Érdemes egyszerre több adagot készíteni belőle, ha kedvenced a pitetorta és a quiche.

Ezek is érdekelhetnek