Kínai kel, fejes káposzta, kelbimbó, lila káposzta és kelkáposzta. Melyik mire jó, és milyen őrületesen finom ételeket készíthetünk belőlünk?!

Káposzta kisokos és szuper receptek

Fejes káposzta

Nyersen is, savanyítva is (savanyú káposzta) nagyon finom. Rengeteg értékes C-vitamint és káliumot tartalmaz. Vásárlásnál a kemény, nehéz, fényes levelű példányokat keressük.

Fejes káposzta

Fotó: shutterstock

Három tuti recept fejes káposztából

Kínai kel

Jóízű nyersen is, de gyakran használjuk levesekhez, egytálételekhez. Wokban készülő ételekhez is ajánlott. Sok C-vitamint, folsavat és káliumot tartalmaz. A ropogós, halványzöld fejek a legfinomabbak, a barnás elszíneződések már azt jelzik, hogy régóta vár a zöldség az üzletben.

Kínai kel

Fotó: shutterstock

Három tuti recept kínai kellel

Lila káposzta

Mint minden káposztaféle, ez a fajta is gazdag C-vitaminban, folsavban és káliumban. Igen hasznos az erek egészségének megőrzésében. Mindig rozsdamentes anyagból készített késsel vágjuk. Salátaként vagy köretként a legízletesebb. Ha citromot vagy ecetet teszünk hozzá (az öntethez vagy a főzéshez), akkor megőrzi szép lila színét.

lila káposzta

Fotó: shutterstock

Három tuti recept lila káposztával

Kelkáposzta

Ez a fodros levelű káposztaféle rostanyagokban és káliumban bővelkedik. Általában főzve vagy párolva fogyasztjuk. Ízletes levesnek, egytálételnek. Egyre többször szerepel az előkelő éttermek étlapján is. A hibátlan, sötétzöld fejeket érdemes megvásárolni.

kelkáposzta

Fotó: shutterstock

Három tuti recept kelkáposztával

Kelbimbó

Miniatűr változat rengeteg vitaminnal (C-, B- és K-vitaminok, ásványi anyagok). Gyulladáscsökkentő és emésztést serkentő hatása is közismert. Főzve, párolva fogyasztjuk, kiváló leves, köret vagy egytálétel készíthető belőle. Vásárlásnál figyeljünk arra, hogy élénkzöldek, foltmentesek legyenek a bimbók.

Kelbimbós tofu

Kelbimbós tofu
Fotó: Vidék íze/SGY

Három tuti recept kelbimbóval

[eadvert]

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.