Magazin

Ömlik ránk a friss magyar gyümölcs, egyszerre érik a cseresznye, a meggy, többféle bogyós. Ha házi sütit akarunk velük sütni, van pár egyszerű megoldás. Az egyik a galette, a francia gyümölcsös lepény. Tényleg összedobható pár perc alatt, alig van vele munka, és nagyon, nagyon finom.
A sok friss tavaszi, nyár eleji alapanyag tálcán kínálja magát, hogy töltsük meg velük a pecsenyéinket. A húsroládok nagyon mutatósak, és remek ízük lesz a beléjük töltött finomságoktól (spenót, mángold, zöldborsó, zsenge répa, stb.) A töltéshez szép nagy szeletek szükségesek, ezek kialakításának megvannak az apró fortélyai.
Itt a spárgaszezon, kötegekben kelletik magukat a fehér és zöld sípok. Ismerd meg közelebbről a fejedelmi zöldséget, hogy fantasztikus fogásokat remekelj!
Ma már a legtöbb áruházban beszerezhető a kókuszolaj. Érdemes vele kísérletezni a konyhában, akár süteményeknél is, hiszen viszonylag egészséges zsiradékról beszélünk
Végy egy sütőtálat, vajazd ki, szórd bele a gyümölcsöt, a tetejére morzsold liszt, vaj és cukor keverékét. Told be a sütőbe, várj fél órát, és már kész is a remek desszert. A crumble – magyarosíthatjuk morzsasütinek – egy remek angol édesség, amely méltán lett világhírű: 5 perc alatt összeállítható, kiadós és nagyszerű!
Május első vasárnapján az édesanyákat köszöntjük. Orgonával, saját gyártású apró ajándékokkal meg egy kis kényeztetéssel. Olyan menüsort állítottunk össze, amelyet apa és a gyerekek együtt el tudnak készíteni, és el tudják vele kápráztatni az erre a napra a konyhaszolgálat alól felmentett anyát. Sok sikert hozzá!
Az orgonacsokrok mellett ilyenkor szeretjük meghívni az anyukákat egy jó ebédre. Olyan ételsort állítottunk össze, amely valószínűleg minden hölgynek ízleni fog, apró, finom falatok, könnyedebb húsok, desszertként pedig egy sokféle diétába beilleszthető csupa csoki torta.

Ezek is érdekelhetnek