Magazin

A nagy nyári grillezéseken a szokásos szaftos tarja mellett sokszor sütünk valamilyen ízletes pecsenyét sertéskarajból vagy szűzből is. Ezek a sertés legértékesebb, leggyorsabban elkészülő részei.
Kiknek nincs szüksége a ToTu-termékekre? Talán ez az egyszerűbb kérdés, hiszen kevés olyan korosztályban, egészségügyi állapotban, fizikai aktivitásban élő ember van, akinek ne lenne ajánlott ez a 100%-ban tojásfehérjét tartalmazó tejtermék-helyettesítő termékcsalád. Ugyanis olyan tejmentes „túrót”, „sajtkrémet”, „tejfölt” és „tejet” vihetünk be segítségünkkel a konyhánkba, amely magas koncentrációban tartalmazza az ember számára legjobban hasznosuló fehérjéket, ellenben zsír és szénhidrát tartalmuk elhanyagolható.
Szömörcsögöt minden család asztalára! Ki ne szeretné a gombócokat? Édesen, sósan, magában, levesben, szószban, egyik jobb, mint a másik. Bornemissza Anna régesrégi szakácskönyvéből is mutatunk három XVII. századi változatot, a rejtvényfejteni szerető olvasók kedvéért.
A CNN Travel a világ legjobb ötven édessége közé beválasztotta Dél-Amerika kedvenc süteményét, a Tres Leches Cake nevű finomságot. Bár egy végtelenül egyszerű, sokféle tejjel locsolgatott kevert tésztáról van szó, és szerintünk is ott a helye a legjobbak között.
Május első vasárnapján az édesanyákat köszöntjük. Ha tehetjük, ilyenkor meglátogatjuk az édesanyákat, nagymamákat. A legjobb, ha az egész család összegyűlik, ezzel szerezhetjük a legnagyobb örömet nekik. Összeállítottunk egy nagy vendégfogadó menüt, kivételesen most a lányoknak, asszonyoknak kedveztünk, női kedvencekből válogattuk a fogásokat.
Kirándulni jó. Ilyenkor még jobb. A legjobb pedig megpihenni az üde zöld tisztásokon, és a kis gyaloglás után farkaséhesen rávetni magunkat a hátizsákban hozott hazaira. Olyan süteményeket válogattunk össze, amelyek jól bírják a dobozolást, zötyögtetést, hideget, meleget.
Különleges ínyencségnek számít manapság a rebarbara. Régebben a legtöbb kert végében volt pár bokorral, évelő növény, ha egyszer megtelepedett, sok gond nem volt vele. Ma már ha van is kert, általában nem akkora, hogy ez a nagy helyigényű növény elférjen benne. Ha belefutnunk egy piacon, érdemes venni egy csokorral, és kipróbálni.
Ki ne szeretné a hangulatos nyári kerti partikat és a finom grillezett ételeket? Az viszont már kevésbé hangzik jó programnak, mikor a grillrácsra tapadt húsmaradványokat kell lesikálnod, igaz? Most mutatunk néhány praktikát, hogy anélkül süthesd meg a húsokat, hogy azok a grillrácsra tapadjanak és adunk néhány tippet ahhoz is, hogy takarítsd le a sütőt, ha már megtörtént a baj.
Örök kedvenc a tavasz végén, nyár elején megjelenő újkrumpli. Nem tudjuk megunni. Akár mindennap is ennénk ilyenkor, petrezselymesen, ropogósra sütve vagy bárhogy, csak apró legyen és sok.

Ezek is érdekelhetnek