Magazin

Mindegy, hogy vízgőz felett olvasztjuk fel, kevergetve főzzük vagy főzés nélkül készítjük, az a fontos, hogy szép fényes legyen, egyenletesen szétterüljön a süteményen és szeleteléskor ne törjön!
A linzer elmaradhatatlan eleme a húsvéti desszertarzenálnak. Kicsit aprólékos, sokak szerint kifejezetten pepecs munka, de tökéletesre készíteni messze nem lehetetlen! Íme néhány trükk, amivel kárpázatos omlós lesz a tészta!
A világ sok táján a karácsonyhoz kötődik, nálunk a húsvét itala ez az édes, sűrű, vaníliaillatú ital. Alkoholtartalma nem magas, igazi kontyalávaló, ámbár sok édesszájú férfi is szívesen kóstolgatja. Ha kiskorú van a házban, készítsük el nekik alkohol nélkül, tehát főzzünk egy híg vaníliaszószt.
A húsvéti ünnepi asztalunkon a tojás és a kalács mellett mindig ott van a sonka is. Nehéz választani, sokféle árfekvésben sokféle füstölt húsáru kapható. Adunk pár támpontot, hogy a lehető legjobb kerüljön a család elé.
Rántott, ropogós, ragacsos - 7 tuti csirkeszárny recept
A csirkeszárnyat sokan szeretik, hiszen még viszonylag a megfizethető húsok közé tartozik és gyorsan lehet finom sültet készíteni belőle. Sütve, rántva, mézesen, csípősen, mindenhogy imádjuk. Íme néhány recept.
8 kalácsvariáció húsvétra
Sonka, tojás és persze kalács. A húsvéti ünnepi menü elmaradhatatlan ételei ezek. A sonka mellé édeskés, töltetlen kalácsot fogyasztunk, ám desszertként is felszolgálhatjuk. Az alábbi válogatásban a legfinomabbakat gyűjtöttük össze az édestől a sóson át a töltöttig.
Hamarosan jön az ünnepi időszak. Ilyenkor nem lehet betelni az apró kis falatkákkal, főleg ha befut a rokonság is. A töltött tojás az egyik ilyen Jolly Joker, amit bármikor bevethetünk. Ráadásul sok verzióban elkészíthetjük. Bár sokan retró, kissé régimódi ételnek gondolják, apró változtatásokkal, meglepő fűszerekkel trendi étket készíthetünk belőle az asztalra.
Megjelent Michel Roux, az ikonikus séf Tojásvarázs című könyve. Több mint 130 remek recept, közel 300 oldalon. A könyvben található receptek könnyen elkészíthetők, rövid összetevőlisták, szép fényképek, egyértelmű leírások segítik a házi szakácsokat.
Kisiskolások szülei gyakran kapják ezt a házi feladatot. A gyerekért pedig mindent megteszünk, még akkor is, ha sosem voltunk túlzottan barkácsolós alkatok. Van egy ötletünk, hogy lehet viszonylag egyszerűen előállítani az üres tojáshéjat, és arra vonatkozóan is adunk tippeket, mihez kezdjenek a házukat vesztett tojássárgájákkal és -fehérjékkel.
A minyonok, ezek a kis egyszemélyes tortácskák hihetetlenül jól néznek ki, és nagyon finomak. Pont egy adagnyi édes, roppanós burkolat, puha piskóta és selymes krém, ennél jobbat elképzelni sem lehet a délutáni kávénk mellé. Sajnos nem éppen egyszerű az elkészítése – csak azok fogjanak hozzá, akik kifejezetten élvezik a hosszas konyhai tevékenykedést.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.