Magazin

Hétvégén nincs rohanás, nincs kapkodás, ráérünk valami kényelmes, sült tojásos reggelit elkészíteni, és aztán komótosan meg is enni. Pont jó lesz a friss retek és újhagyma mellé. Na de mit is süssünk a tojásból?
A csirke igazi jolly joker, ha húsételekről van szó. Bár önmagában nincs benne semmi izgalmas, de kiválóan fűszerezhető, rengeteg szósz illik hozzá, és gyorsan elkészül. Ahhoz, hogy kihozzuk belőle a maximumot, hasznos lehet néhány jól bevált tipp, amelyet bármikor bevethetünk.
A Vidéki Otthonfelújítási Program 3 millió forint állami támogatással és 6 millió forint kamattámogatott hitellel segít az 5 ezernél kisebb népességű településen élő családoknak és nyugdíjasoknak lakhatási körülményeik javításában.
Húsvétkor különösen nagy szerepet kapnak a hideg és meleg első fogások. A legtöbb családban az ünnep valamelyik napján biztosan összeülnek egy nagyszabású villásreggelihez, ezek az étkezések pedig attól fantasztikusak, hogy sokféle színes, apró falat kínálja magát a szépen terített asztalhoz. A nagy klasszikusok mellé ajánlunk pár kifejezetten gyorsan készíthető, csinos étvágygerjesztő falatot.
Mindig fejtörést okoz, hogy mi legyen a menü, ha ebédre jön hozzánk az egész nagy család. Olyan fogásokat kell találnunk, amelyek összeillenek, amelyeket megesznek a gyerekek és az idősebbek is. Legyen kicsit különleges minden, hiszen mégis csak ünnep van. Legalább egy részét meg lehessen előre csinálni, hogy ne a konyhában töltsük a vendégséget. Végül, de nem utolsósorban, ne kelljen rákölteni egy havi bevételünket. Mi pont ilyet ajánlunk.
Mától kapható az újságárusoknál a friss számunk. Az idén április második felére esik a húsvét, remélhetően napfény és tavaszi szellő mellett ünnepelhetünk. Ilyenkor már sokat lehetünk a szabadban, ha szerencsénk van, már a kertben teríthetünk a családnak. Többféle húsvéti fogást ajánlunk, édeset, sósat, egyszerűt és bonyolultat, válogassanak közülük kedvük szerint. Természetsen a hétköznapokra is vannak friss, vitamindús ötleteink.
Miért is festenénk pont a húsvéti tojásokat kémiai szerekkel, amikor tele van a konyha ezerféle színező zöldséggel és fűszerrel? A szép, természetes árnyalatok mellett még egy kis különleges ízt is adhatunk ezzel az ünnepi asztalra kerülő sonkakísérőnek.

Ezek is érdekelhetnek