Magazin

Nem a kedvenc, paprikás-krumplis tésztánkról lesz szó, hanem azokról az édes és sós tésztákról, amelyekbe főtt krumpli is kerül. Szeretjük ezeket a vastag tésztás ételeket, töltve, pirítva, édesen, sósan, mindenhogyan. Ennek az elkészítésének is megvannak az apró kis trükkjei.
Már kapható a friss lapszámunk. A húsvét előtti böjt jegyében készültek az ételeink, heti menü magyaros ízvilágú, húsmentes receptekkel. Desszertként csokoládés finomságokat, egyszerű kelt tésztákat, köleses és hajdinás édességeket ajánlunk.
A ráérős ünnepnapi ebédek fénypontját jelentő hagyományos húsleves marhából az igazi. Nem hiányozhat belőle a velős csont, a sok zöldség és a tészta, továbbá legalább ennyire fontos, hogy elegendő időt szánj az elkészítésére.
Hála a sok amerikai filmnek, ma már nálunk is elterjedt a Valentin- (Bálint-) nap ünneplése, az egymást szerető párok megajándékozzák egymást valami aprósággal, és ilyenkor kijár egy valami ünnepi étkezés is: ágyba vitt reggeli, délutáni különleges kávézás, esti gyertyafényes vacsora, kinek mi fér bele az idejébe és a kedvébe.
Ezekkel a csirkés receptekkel még 60 percet sem kell a konyhában töltened, és mennyei ebédet varázsolhatsz az asztalra. Felejtsd el, hogy gyorsan csak a szendvics készül el! (Az étel nevére kattintva eljuthatsz a recepthez!)
A hideg téli hónapokban jó sok teát iszunk, szükségünk van a forró italokra. Ma már nálunk is sokféle finom teafüvet lehet kapni, és sokat tudunk az elkészítési módokról is. Mégis néha nem árt átvenni a legfontosabb teafajtákat, hogy garantáltan a legjobb legyen ez a nagy bögre forró ital.
A tiramisu az egyik legismertebb olasz édesség az egész világon elterjedt, és számtalan változata létezik. Az eredeti receptet azonban mindent visz!
A római köménynek annyira jellegzetes az aromája, hogy még a gyakorlatlan kóstolók is rögtön megérzik, hogy valami furcsa fűszer került az ételbe. Mély, füstös íze rögtön az Ezeregyéjszaka csodás világába repít bennünket. Érdemes vele összebarátkozni, egy-egy csipetnyi belőle új dimenzióba emeli a megszokott ételeinket.
Ebben a nyúlós, ködös hideg időben leginkább egy jó nagy tányér forró levesre vágyunk. Ha már kicsit unjuk a hazai klasszikusokat, érdemes a világ más tájai felé elkalandozni, legalábbis gondolatban, ízekben. A híres ráment pont ilyen időkre találták ki.

Ezek is érdekelhetnek