Magazin

Nyáron jóval többen kapnak ételmérgezést a nem megfelelően készített, vagy tárolt ételek miatt. Elég megfogadnod a tanácsainkat ahhoz, hogy a nagy melegben elkerüld az ételmérgezést, és a nyárból csak a vidám, önfeledt pillanatokra emlékezz.
Nehéz megállni, hogy ne együnk meg a zamatos sárgabarackot magában, pedig még finomabb, ha a gyümölcsből valamilyen süteményt készítünk! Hoztunk néhány igazán házias receptet! (A sütemény nevére kattintva eljut a recepthez!)
A szezon sztárja az őszibarack, érdemes belőle minél többet fogyasztani és a befőzés is erősen megfontolandó. Összegyűjtöttünk 5 érdekességet az egyik kedvenc gyümölcsünkről.
Elkészítheted ünnepi alkalmakra vagy egyszerűen csak kávé, tea mellé – egy isteni sajttortával mindenkor sikert arathatsz. Nyáron a zselatinos a nyerő, télen inkább a sült változatra fókuszálunk.
Kertbe mentek a tyúkok
Mindent beleraktak, ami a kamrában volt. Olcsó, de laktató étel a dödölle, amit ma már újra trendi elkészíteni!
Kívül roppanós, belül, puha, ragacsos, nyúlós. Habcsók készítéshez nem mer mindenki hozzálátni, ugyanis nem olyan könnyű eltalálni az állagát. Most eláruljuk, hogyan készíthetsz tökéletes habcsókot, amit aztán gyümölcsös desszertek, pudingok vagy krémes sütemények mellé is kínálhatsz, de akár egy bögre forró csokihoz is elmajszolhatsz. Lássuk, hogy lesz a végeredmény igazán szuper!
Az élet kezd visszaállni a régi kerékvágásba, igaz, egyelőre még sok megszorító intézkedéssel. Hiába van vége a karanténnak, változatlanul zárkózottabb életet fogunk élni. Ez sok más mellett azt is jelenti, hogy továbbra is sokkal többen fognak otthon főzni maguknak vagy a családnak, mint az ezt megelőző időszakokban. A Vidék íze június 5-én megjelenő júniusi-júliusi lapszámában sok hasznos receptet kínálunk a mindennapi főzésekhez.

Ezek is érdekelhetnek