Nyáron jóval többen kapnak ételmérgezést a nem megfelelően készített, vagy tárolt ételek miatt. Elég megfogadnod a tanácsainkat ahhoz, hogy a nagy melegben elkerüld az ételmérgezést, és a nyárból csak a vidám, önfeledt pillanatokra emlékezz.
Nehéz megállni, hogy ne együnk meg a zamatos sárgabarackot magában, pedig még finomabb, ha a gyümölcsből valamilyen süteményt készítünk! Hoztunk néhány igazán házias receptet! (A sütemény nevére kattintva eljut a recepthez!)
A szezon sztárja az őszibarack, érdemes belőle minél többet fogyasztani és a befőzés is erősen megfontolandó. Összegyűjtöttünk 5 érdekességet az egyik kedvenc gyümölcsünkről.
Elkészítheted ünnepi alkalmakra vagy egyszerűen csak kávé, tea mellé – egy isteni sajttortával mindenkor sikert arathatsz. Nyáron a zselatinos a nyerő, télen inkább a sült változatra fókuszálunk.
Könnyen emészthető, kevés kalóriát, valamint szénhidrátot tartalmaz, ráadásul levesként, egytálételként és salátaként is elkészíthető. Igazi nagyágyú a zöldbab!
Az erdőjárók jutalma ilyenkor a sok finom, különleges ízű erdei gomba. Én is nagy csodálójuk vagyok, és nem csak enni, gyűjteni is szeretem. A zsákmányt pedig mindig, mindig megmutatom gombavizsálónak!