Ha elfogytak az adventi aprósütemények, a bejgliből már csak a vége maradt, zserbót meg nem is sütöttünk, akkor gyorsan kell valami édességet gyártani. Minden bolt zárva, az otthoni készletekből kell gazdálkodni, és természetesen nem szeretnénk ezzel sok időt tölteni, inkább társasoznánk a családdal. Összeválogattunk pár olyan finom desszertet, amelyek ilyenkor szóba jöhetnek. Mindegyik krémes-habos, kényeztető, most inkább ilyesmikre vágyunk.
[eadvert]
A kávés pohárkrém tökéletes lezárása lehet bármilyen ünnepi étkezésnek. Ha gyerekek is fogyasztanak belőle, akkor használjunk hozzá koffeinmentes babkávét vagy cikóriakávét.
A gesztenyés réteges torta ugyan kicsit időigényesebb, mint egy pohárkrém, de megéri azt a plusz fáradságot, mert kiadós, nagy adag, és végül is sütni nem kell hozzá, csak szépen előállítani a három réteget egymás után, utána meg türelmesen kivárni, hogy megszilárduljon a pudingos krém (ez utóbbi lesz a legnehezebb).
Ha van valamilyen fagyasztott gyümölcsünk otthon, akkor a következő desszert lehet a befutó. Mi most málnával készítettük, de szuper lesz eperrel, erdei gyümölcskeverékkel, áfonyával is (ez utóbbihoz mindenféleképpen tegyünk pár csepp citromlevet és némi reszelt citromhéjat is).
Ha nem fagyasztott, hanem friss gyümölcsünk van, alma vagy körte, akkor készítsük el a következő pohárkrémet, pár perc az egész.
Ha valami almásat szeretnénk, de nem pohárkrémben gondolkodunk, akkor süssünk csokival töltött almát. Ez is gyorsan megy, és nagyon különleges.
Ha van maradék tojásfehérjénk, akkor a pavlova tökéletes választás lehet. Friss gyümölcs helyett használhatunk fagyasztottat vagy kompótot. Ha banánt karikázunk a tejszínhab tetejére, és meglocsoljuk gazdagon karamellkrémmel, mindenki el lesz tőle ájulva.