Magazin

Vendégek jönnek-mennek, akkor is szeretnénk őket valamivel megkínálni, ha tudjuk, hogy napok óta sokkal többet esznek az ünnepi trakták miatt, mint amennyit igazából szeretnének. A kávé, a pohár bor vagy üdítő mellé szívesen adunk valami kis harapnivalót. Ezek az apró sós falatkák pont megfelelnek erre a célra, villámgyorsan összedobhatóak.
Nehéz a karácsonyi fogyasztást kiszámolni, sokszor még januárban is pakolgatjuk az egyre száradó süteményeket, máskor meg hipp-hopp elfogy minden. Ha ez utóbbi helyzet áll elő, akkor gyorsan össze kell dobnunk valami édességet, mert desszert nélkül azért nincs ünnepi étkezés.
Nyilván minden háziasszony már rég összeállította a mai menüt, hiszen december eleje óta tervezgetünk, egyeztetünk a családdal, mostanra kialakult a végső ételsor. Sok családnál ez mindig ugyanaz, máshol folyamatosan változik, mint ahogy általában maguk a családok is. Régebben kötöttebb volt a karácsonyi étrend, jelentősége volt az egyes fogásoknak.
Nem feltétlenül akarjuk elkölteni az egyhavi fizetésünket a szentesti vacsorára. Régóta tudjuk, hogy a legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus fogásokat készíthetünk. Gazdaságos ajánlatunk valószínűleg mindenkinek ízleni fog. Mellesleg háziasszonybarát, hiszen előre elkészíthető a nagy része. Desszertnek pedig tökéletes lesz a bejgli.
Viszonylag új keletű a sült pulyka mifelénk az ünnepi asztalon. De hamar befogadtuk, mert a szeretjük a pulyka semleges ízét, remekül variálható sok mindennel, például a karácsonyhoz olyan jól illó aszalt gyümölcsökkel. Ha kevesen vagyunk, akkor mellből tudunk csodákat készíteni, de ha sokan üljük körbe a karácsonyi asztalt, akkor az egészben sütött pulyka remek választás, nincs vele túl sok munka, viszont a végeredmény káprázatos tud lenni.
Hiába van rengeteg sütemény, ott áll a bejgli, a mézes krémes, a hókifli, az ünnepi asztalra oda kívánkozik egy szépséges torta. Összeválogattuk a legszebb és legfinomabb „asztaldíszeinket”, bármelyik méltó lezárása lehet egy nagyszabású karácsonyi lakomának.
Nincs több titok
Sokan szeretnének tökéletes habcsókot készíteni otthon karácsonykor. Ez nem lehetetlen! Néhány apró trükk, és mesterei lehetünk ennek a cukorbombának!
Nem mindenki szeret sütni. Viszont karácsonykor mindnyájan szeretnénk különleges finomságokkal meglepni a családot, desszertfronton is. Szerencsére nagyon sokféle sütés nélküli édesség közül válogathatunk, ilyeneknek azok is bátran nekiugorhatnak, akik visszariadnak a bejgli- és a piskótasütéstől.
Az ünnepek közeledtével már minden háziasszony töpreng, mi legyen a karácsonyi étlapon. Sok családnál elképzelhetetlen a menü húsleves nélkül. Mivel ezt is ünnepi ruhába akarjuk öltöztetni, ilyenkor gondolunk az olyan különlegesebb leveshúsokra, mint például a gyöngytyúk.

Ezek is érdekelhetnek