Vendégek jönnek-mennek, akkor is szeretnénk őket valamivel megkínálni, ha tudjuk, hogy napok óta sokkal többet esznek az ünnepi trakták miatt, mint amennyit igazából szeretnének. A kávé, a pohár bor vagy üdítő mellé szívesen adunk valami kis harapnivalót. Ezek az apró sós falatkák pont megfelelnek erre a célra, villámgyorsan összedobhatóak.
Magazin
Nyilván minden háziasszony már rég összeállította a mai menüt, hiszen december eleje óta tervezgetünk, egyeztetünk a családdal, mostanra kialakult a végső ételsor. Sok családnál ez mindig ugyanaz, máshol folyamatosan változik, mint ahogy általában maguk a családok is. Régebben kötöttebb volt a karácsonyi étrend, jelentősége volt az egyes fogásoknak.
Nem feltétlenül akarjuk elkölteni az egyhavi fizetésünket a szentesti vacsorára. Régóta tudjuk, hogy a legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus fogásokat készíthetünk. Gazdaságos ajánlatunk valószínűleg mindenkinek ízleni fog. Mellesleg háziasszonybarát, hiszen előre elkészíthető a nagy része. Desszertnek pedig tökéletes lesz a bejgli.
Viszonylag új keletű a sült pulyka mifelénk az ünnepi asztalon. De hamar befogadtuk, mert a szeretjük a pulyka semleges ízét, remekül variálható sok mindennel, például a karácsonyhoz olyan jól illó aszalt gyümölcsökkel. Ha kevesen vagyunk, akkor mellből tudunk csodákat készíteni, de ha sokan üljük körbe a karácsonyi asztalt, akkor az egészben sütött pulyka remek választás, nincs vele túl sok munka, viszont a végeredmény káprázatos tud lenni.