Magazin
Nem kell hozzá elővenni a gyúródeszkát, szaggatókat, s mosogatnivaló sem sok marad utána. A végeredmény pedig mennyei: szaftos, ízes tészta, mindenféle földi jóval. Aztán egész nap ehetjük, jó reggelinek, remek tízórai, egy kis fagyival vagy tejszínhabbal felturbózva pedig tökéletes desszert a délutáni teához vagy kávéhoz.
Nemcsak a gyerekeknek csengetnek be szeptember elsején, hanem nekünk, gondos anyukáknak is. Korábban kelünk, hogy legyen időnk összeállítani a kis uzsonnás dobozokat. Az egyiknek sok hússal, mert csak azzal lakik jól, a másiknak meg sajt és mindenféle színes zöldség kell, nem futószalagon készülnek hát a szendvicsek. Adunk pár ötletet, mi kerüljön a péksüteményekbe.
Kisgyermekkortól kezdve mesékben és dalokban mutatjuk be az ott élő állatokat és növényeket a gyerekeknek, hogy közelebb hozzuk őket a természethez. Ahogy egyre inkább városokba, nagytelepülésekbe tömörülnek az emberek, az önfenntartó gazdálkodástól elidegenedünk. Ha valamire szükségünk van, csak elmegyünk a boltba. Pedig mi mindent rejt az erdő!
Az egészséges életmód alappillérei a zöldségek. Frissen, nyersen, párolva, grillezve, akár önmagukban, akár köretként a mindennapi étrend elengedhetetlen részei. Egy diéta során érdemes a szokottnál is nagyobb hangsúlyt fektetni a fogyasztásukra, különös tekintettel azokra, amelyek magas víz- és rosttartalmuk miatt nemcsak egészségesek, de még a fogyást is felgyorsítják.