Magazin

A legutolsó friss gyümölcsünk, a birs, ez érik a legkésőbb a hazaiak közül. Fanyar, illatos, nyersen nemigen fogyasztható. Viszont nagyon sokféle finomság készíthető belőle, főzve vagy sütve, jellegzetes, erőteljesen íze remekül illik az őszi gyümölcsökhöz, zöldségekhez, meg az ilyenkor szokásos nehezebb ételekhez is.
A játékkonyha, amely minden kétséget kizáróan az egyik legnépszerűbb játék a gyerekek körében, nemcsak szórakoztató, de számos készséget is fejleszt.
A tökszezonban szinte mindig van valami kis maradék sütőtök a hűtőben, ezt a zöldségfélét nehezebb adagolni, mint mondjuk az apró szemű burgonyát. Senki sem kapdos az egy-két napos sült tök után, kidobni viszont mégsem kéne. Van pár jó ötletünk, hogy minimális munkával hogyan készítsenek belőle egészséges desszertet.
Nagyon divatosak ma az amerikai kekszek (cookie-k), szeretjük is őket, de ne feledkezzünk meg a hagyományos ropogtatnivalókról sem. A dióval, mandulával dúsított vajas linzertésztákból sokféle apróságot süthetünk. A töltetlen vagy a lekváros variációk ráadásul sokáig elállnak, napról napra omlósabbak, finomabbak lesznek.
Megkönnyíti a mindennapokat a konyhában az elektromos szeletelőgép, amellyel a kenyértől a felvágottakig sok mindent tetszőleges vastagságú szeletekre vághatunk.
A vadast szerencsére mindenki úgy készíti, ahogy neki ízlik. Hol zöldségesebb, hol fűszeresebb, hol valóban vadból készül, hol csak vadas az a marha vagy sertés, de az se gond, ha a vadas mártás alatt pulyka- vagy esetleg csirkehús pihen.

Ezek is érdekelhetnek