Magazin

Nyár közepétől a tél elejéig általában bőven van paprika, paradicsom és hagyma, kinek a kiskertben, kinek az üzletekben. Alapétel lett a lecsó, hiszen az előzőeken kívül sok minden nem kell hozzá. Jól tudjuk, hogy ezt a nagyon egyszerű ételt minden házban másként főzik.
A kapor megosztó fűszernövény, pedig sokféle ételt el sem tudunk nélküle képzelni. Gondoljanak csak a kovászos uborkára vagy a tökfőzelékre, kihagyhatatlan belőlük ez az ízesítő. Persze sok máshoz is remekül illik, levesekhez, töltött zöldségekhez, sőt, édes lepényekhez is.
Évszázadokon keresztül otthon sütötték a kenyeret, aztán erről alaposan leszoktunk jó pár évtizedre. Ma viszont újra reneszánszát éli az otthoni kenyérsütés, ennek számos oka van, többek között az is, hogy elképesztően finom tud lenni a jó alapanyagokból, gondosan készített friss kenyérféle. A kovászos kenyér a legjobb és a legmenőbb, de ha valaki úgy érzi, hogy a kovász gondozása és a kovászos kenyér körüli teendők már nem férnek az idejébe, válassza a dagasztás nélküli kenyereket.
Ilyen gyakran érdemes a kávéfőzőt tisztítani!
Sokak számára elképzelhetetlen a reggel kávé nélkül. Egy jó erős fekete szükséges ahhoz, hogy felébredjenek és jól induljon a nap. Kávézás közben azonban nem feltétlen jut az eszünkben, hogy milyen gyakran takarítsuk meg a kávéfőzőt. Pedig ha naponta használja, akkor nem árt óvatosnak lenni, ugyanis akár a kotyogó, akár a legmodernebb gép is remek táptalaja lehet a baktériumoknak, penésznek.
Nagyon sok sütemény (például képviselőfánk, ekler fánk, stb.) alapja ez a roppanós, könnyű sült tészta. Bár sokan tartanak tőle, tulajdonképpen nem túl bonyolult az elkészítése. Sem az összeállítása, sem a sütési ideje nem vészes, szóval még nyáron is nekiállhatunk a sütésének (ráadásul töltetlenül sokáig eláll, és remekül fagyasztható).

Ezek is érdekelhetnek