Magazin

Bátran belevághatsz, ha szereted a hűsítő nyalánkságot. Igazán nem bonyolult, otthoni fagyigéppel pedig még könnyebb az elkészítése.
Az elmúlt években tört be igazán hozzánk is a pak csoj, azaz a bordás kel. Picike, káposztaszerű zöldség, nagyon sokoldalú felhasználhatósággal. Egzotikumként tekintünk rá, pedig a kiskertekben is könnyen termeszthető.
Már kapható gasztromagazinunk friss, ropogós nyári száma, telisteli az évszakhoz illő receptekkel. Sokféle előétel vendégfogadáshoz, laktató saláták, könnyű levesek. Gyors és összetettebb desszertek nyári gyümölcsökkel. Az ínycsiklandó ételek és édességek mellett pedig sok érdekes olvasnivalót is kínálunk.
Sok fiatal kollégiumban tölti a hétvégéket, hiányzik a mama vasárnapi kosztja. Ha mi akarunk főzni, kezdő szakácsként rém bonyolultnak érezhetjük a legegyszerűbb rántott hús, brassói vagy paprikás csirke elkészítését. Adunk pár tanácsot, hogy milyen hibákat kerüljünk el.
A cukkini az egyik leghálásabb konyhakerti növény, ha egyszer megkapaszkodott egy kis palánta, akkor először is irtózatos növekedésbe kezd, aztán – feltéve, hogy jól érzi magát -, elkezdi ontani előbb a virágokat, majd hamarosan a terméseket is. Minden kiskerttulajdonos ismeri azt a helyzetet, amikor minden vendég egy-egy cukkinival a kezében távozik, akkora a bőség.
Sok egyszerű kevert tészta vagy keksz csodálatos kiegészítője a citrommáz. A tömény édessége remekül ellensúlyozza a pikáns gyümölcsök ízét, ráadásul kifejezetten mutatós is ez a szép, fehér, ropogósan törő vékony máz. Nagyon egyszerű az elkészítése, de ugyanilyen egyszerű az elrontása is.
A lyukas, tömör tésztájú, kerek bagel tökéletes választás egy kiadós reggelihez vagy akár ebédhez is, már egy darabbal is nagyon jól lehet lakni. Nem csak frissen jó, másnap is finom még. Kell a gyártásához némi vállalkozókedv, de megéri.

Ezek is érdekelhetnek