Magazin

Nyáron semmi sem lehet annyira élvezetes, mint amikor a saját kerti medencédben lubickolhatsz. Egy kerti medence birtoklása számtalan előnnyel jár, és a legjobb része az egészben, hogy nem szükséges építkezéssel járó bonyolultságokba belefognod.
Már kapható az újságárusoknál a legújabb lapszám, tele zsenge zöldségekkel, májusi eperrel. Főztünk spárgát, készítettünk pár ételt csalánból, sütöttünk jó néhány igazán remek epres édességet. Csupa friss, üde íz, hiszen a tavasz végén már szerencsére dúskálunk az új zöldekben.
Nem tudjuk megunni, ahhoz túlságosan rövid a szezonja. Különleges, szelíd ízű, elegáns zöldség. Egyenek belőle minél többet, ha tehetik, tele van hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mindenféle frissességgel, amelyekre most nagy szükségünk van.
Egyedül nem mindig megy. Még a legegészségesebb ételek is hatékonyabbak, tápanyagban gazdagabbak egy másik vitaminbombával társítva. Egyes élelmiszerek párokba rendeződve olyan mennyiségű ásványi és egyéb hasznos tápanyagot nyújtanak a szervezetnek, hogy az már jelentősen csökkenti egyes betegségek kialakulásának esélyét.
A gyerekek számára a nyár másról sem szól, csak játékról. Azonban az egésznapos móka és kacagás kimerítő tud lenni, ezért néha meg kell állni egy kis energia utánpótlásért. Persze tudjuk, hogy a kicsik ilyenkor legszívesebben valami cukrot vagy csokit habzsolnának, de a nassolást is érdemes okosan csinálni. 3 egészséges nassolnivaló következik!
Nagymamáink konyhájában több olyan csodafűszer is lapult, amelyekkel a legegyszerűbb ételeket is igazi csemegévé varázsolták. Most ezeket a klasszikus fűszernövényeket veszünk górcső alá, hogy te is megismerd őket, na meg arra is kitérünk, melyiket mikor érdemes használni.
Az ünnepek általában nosztalgikus hangulatba repítenek, ilyenkor nagyon megkívánjuk a régi ízeket. Tökéletes retro menüt állítottunk össze, a sonka és a főtt tojás mellett ott van a hagyományos, kaszinótojásos-sonkatekercses hidegtál, és az édesség sem valami újmódi furmány, hanem a régi, jó mártott mézes piskóta.
Jövő hétvégén már húsvét, minden háziasszony töpreng már, hogy mi legyen a menü. Hagyományos ízekből állítottuk össze a következő ételsort,akár villásreggelire, akár ültetős ebédhez-vacsorához is el tudjuk képzelni.
Ha nem megegyezni a család, hogy az idén milyen legyen a kötelező töltött tojás a hidegtálon, akkor készítsünk sokfélét. Gyorsan fog menni, mert ugyanazt az alapkrémet ízesítjük hatféle módon. Előre szólunk, hogy a többféléből jóval több fog fogyni, tehát jó nagy adagot kell összedobni.

Ezek is érdekelhetnek