Magazin

A téli sportok egyik legjobb része, amikor megpihenünk két lesiklás között, és szép nyugodtan elkortyolgatunk valamilyen melegítő italt. Az esetek zömében ez nem citromos tea, hanem valami forró, alkoholos itóka. Persze semmi nem tiltja, hogy mindezt az otthoni teraszon tegyük meg, egy jó meleg pokrócba burkolózva. Három remek alternatívát mutatunk mindazoknak, akik már unják a forralt bort.
Sertéskarajból legtöbbször rántott húst készítünk, pedig sokféleképpen tehetjük izgalmasabbá ezt az ételt, Tölthetjük, süthetjük egészben, de szaftos ragut is készíthetünk belőle.
Végigettük a karácsonyt meg a szilvesztert, megvolt az újévi lencse is csülökkel, most még a legelszántabb húsevők is vágynak valami húsmentes, könnyedebb fogásra. Állati eredetű hozzávalók nélkül is remek, fűszeres, ízes ételeket lehet készíteni, szó nincs ízetlen salátákról, unalmas kásákról.
Mindnyájunk kedvenc desszertje csupán három alapanyagból, viszonylag gyorsan elkészíthető, és bár van vele dolog, egy-két jól bevált trükkel a legmacerásabb munkafázis is leegyszerűsíthető!
Cégünk, az Écsy Kft. rendkívül jól ellátott Nyugat- Európából érkező cukrász, gasztronómiai és sütőipari eszközökkel, felszerelésekkel, kisgépekkel.
Két kötelező eleme van ennek napnak: korhelyleves gyógyszerként és valamilyen lencsés fogás, hogy tele legyen az erszényünk 2023-ban is.
Veszprém a Bakony-Balaton régióval közösen viseli 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet, amelynek első lépése egy látványos megnyitó show lesz január 21-én. A különleges, nagyszabású produkció mellett egész nap, sőt egész hétvégén kísérőprogramok várják a Veszprémbe és környékére látogatókat.
Mától kapható az újságárusoknál a legfrissebb számunk, sok-sok téli recepttel. Találnak benne egy remek disznótoros vacsoramenüt, többféle lencsés ételt, lassan készülő húsleveseket, gyorséttermi kedvenceket. Szilveszterre többféle pogácsát, farsangra fánkokat sütöttünk.
A rántott ponty is elmaradhatatlan a legtöbb családnál. Nem sok halat eszünk sajnos, de karácsony előtt szinte mindenhol árulnak halat, főképp pontyot. Persze megvannak a hátrányai, szálkás, könnyen lehet iszapízű vagy túl zsíros, mégis ezt választjuk a leggyakrabban, ez idézi fel bennünk a gyerekkori karácsonyi ízeket. Találjuk meg a megfelelő forrást, mert lehet kapni az országban sok helyen jó minőségű pontyot, érdemes rászánni az időt és az energiát, sokkal finomabb lesz az ételünk. Nekünk a következők a kedvenceink.

Ezek is érdekelhetnek