Magazin

A tél végleg elbúcsúzik, jön a tavasz. Az állatok és a növények felébrednek téli álmukból, és itt az ideje, hogy mi is felébredjünk. Van 5 tippünk a tavasz méltó köszöntéséhez.
Az egyik legfontosabb konyhai alapanyagunk a burgonya. Ritkán főszereplő, általában köretként esszük. Tél végén ismét át kell nézni az otthoni készleteket, a hibásakat ki kell dobni, a többit újra és újra le kell csírázni. El kell fogyasztani, mert ripsz-ropsz itt az újkrumpli.
Egyre többen kapnak kedvet az otthoni kenyérsütéshez. A házilag készített kenyér finomabb, mint a bolti, ráadásul az elkészítése egyszerű és rendkívül látványos. Próbálja ki, és lengje be a konyhát a ropogós, frissen sült kenyér illata!
Házias
Laktató, és igazán finom magyaros ételeket készíthetünk babból. Levestől a főzeléken át, egészen a tésztás finomságokig hoztunk recepteket. (Az étel nevére kattintva eljut a recepthez!)
Sokan sokféle diétát követnek, nem esznek tojást, glutént, hozzáadott cukrot, tejet, stb. Persze azért egy kis édességre mindnyájan vágyunk. Ma már a legtöbb cukrászdában kapható párféle „mentes” édesség, de mi magunk is elkészíthetjük a kedvenceinket, otthon, ha pár összetevőt lecserélünk az eredeti receptben.
Nem múlhat el a farsang pár házi sütésű fánk nélkül. A klasszikus, zsiradékban sült kelt tésztás mellett még ezerféle más létezik: süthetjük sütőben, speciális fánksütőben, készíthetjük másféle tésztából. Egy biztos: ez a fajta sütemény nem szereti az ácsorgást, frissen, langyosan a legfinomabb.
Mától kapható a friss, ropogós lapszám, sok színes, ínycsiklandó böjti recepttel. Halas fogások vasárnapra, pár zöldséges csirke a nem böjtölők számára. Egészséges édességek, ropogós reggeli kekszek, pihe-puha túrós-tejfölös lepények – ezeket sütjük ebben a hónapban.
Megosztó étel a zúza. Vagy imádja, vagy utálja az ember. Természetesen most azoknak hoztunk néhány ötletet, akik szívesen főznek, és persze esznek zúzát. Nézzünk 10 szuper receptet! (Az ételek nevére kattintva, eljut a recepthez.)

Ezek is érdekelhetnek