Magazin
Péntektől kapható az új számunk, telis-tele friss gyümölcsökkel és zöldségekkel. A zsenge zöldségekből sokféle fogás készült, hétköznapra főzelékek, ünnepre tartalmasabb ételek. Több tepsinyi süteményt is sütöttünk, főként eperrel, bodzával, rebarbarával. Anyák napjára pedig remek menüt állítottunk össze.
Ahhoz, hogy valaki hatékonyan tudjon főzni, nem elég a tehetség, kellenek megfelelő eszközök is. Ez az esetek nagy részében nem jelent drága edényeket vagy készülékeket, mindig az ár-érték arány a legfontosabb, és általában elég egy-egy jó-közép kategóriás darabba beruházni. Ez alól egyetlen tárgy kivétel: a kés.
Papa, menj, és hozzál pár krémest, nincs kedvem ma sütni. Elég sok férfiember kapja ezt vasárnapi feladatként. Nem kell gondolkodni, hogy Marikának csokitortát, Bencének gyümölcskosarat, a legegyszerűbb, ha mindenki krémest kap. Mert mindenki imádja a hajszálvékony, édes, ropogós tésztát, és a remegő, könnyű, fantasztikus állagú vaníliás krémet. Ha messze van a cuki, süssük meg otthon. Lehet, hogy még jobb is lesz, mint a készen kapható.
Kivételesen már hétfőtől kapható a friss lap az újságárusoknál, hogy minél több idő legyen a húsvéti receptek tanulmányozására, az ünnepi menü kitalálására. Többféle hideg előételt és kalácsot, családi vendégfogadáshoz illő főfogásokat kínálunk. Sok színes, formás és nagyon finom édességet készítettünk, húsvéti tortákat, habos gyümölcsös nyalánkságokat és játékos apróságokat. A hétköznapokra pedig friss, zöldséges fogásokkal készültünk, ropogós karalábéval, illatos medvehagymával, könnyű csirkehússal.