Magazin

Divatok és diéták jönnek-mennek, hol reggelizünk, hol nem. Mi azt valljuk, hogy pár finom reggeli falat bearanyozza az egész napunkat.
Péntektől kapható az új számunk, telis-tele friss gyümölcsökkel és zöldségekkel. A zsenge zöldségekből sokféle fogás készült, hétköznapra főzelékek, ünnepre tartalmasabb ételek. Több tepsinyi süteményt is sütöttünk, főként eperrel, bodzával, rebarbarával. Anyák napjára pedig remek menüt állítottunk össze.
Ahhoz, hogy valaki hatékonyan tudjon főzni, nem elég a tehetség, kellenek megfelelő eszközök is. Ez az esetek nagy részében nem jelent drága edényeket vagy készülékeket, mindig az ár-érték arány a legfontosabb, és általában elég egy-egy jó-közép kategóriás darabba beruházni. Ez alól egyetlen tárgy kivétel: a kés.
Ugye milyen nehéz úgy merni bizonyos ételekből, hogy ne kerüljön a tányérba szemes bors, szegfűszeg, borókabogyó vagy egyéb fűszer? Mutatunk 4 egyszerű megoldást, amelyekhez szinte minden háztartásban megtalálhatók a kellékek.
Papa, menj, és hozzál pár krémest, nincs kedvem ma sütni. Elég sok férfiember kapja ezt vasárnapi feladatként. Nem kell gondolkodni, hogy Marikának csokitortát, Bencének gyümölcskosarat, a legegyszerűbb, ha mindenki krémest kap. Mert mindenki imádja a hajszálvékony, édes, ropogós tésztát, és a remegő, könnyű, fantasztikus állagú vaníliás krémet. Ha messze van a cuki, süssük meg otthon. Lehet, hogy még jobb is lesz, mint a készen kapható.
Bármilyen hihetetlen, a desszert is lehet egészséges, ha a finomliszt és a finomított répacukor helyett egészséges alapanyagokat használunk: teljes kiőrlésű, tartalmas gabonákat, gyümölcsöket, tejtermékeket. A hagyományos cukor helyett pedig válasszunk alacsony kalóriatartalmú cukorhelyettesítőket
A turbolya az egyik elsőként előbújó tavaszi zöld fűszer, hatalmas csokrokat szedhetünk az erdőszéleken, akácosokban. Mivel könnyen összetéveszthető egy mérgező növénnyel, csak az szedje le, aki biztosan felismeri.
Kivételesen már hétfőtől kapható a friss lap az újságárusoknál, hogy minél több idő legyen a húsvéti receptek tanulmányozására, az ünnepi menü kitalálására. Többféle hideg előételt és kalácsot, családi vendégfogadáshoz illő főfogásokat kínálunk. Sok színes, formás és nagyon finom édességet készítettünk, húsvéti tortákat, habos gyümölcsös nyalánkságokat és játékos apróságokat. A hétköznapokra pedig friss, zöldséges fogásokkal készültünk, ropogós karalábéval, illatos medvehagymával, könnyű csirkehússal.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.