Magazin

A vöröshagyma az egyik legrégebbi gyógynövényünk, már az ókori Egyiptomban is használták.
Az ünnepek után a legtöbb háziasszony fagyasztója tele van tojásfehérjével, hiszen sok sárgáját használtunk a csodálatos főzött krémekhez, házi fagylaltokhoz, foszlós kalácsokhoz. Mihez kezdjünk vele?
Laktató, tartalmas fogások minden alkalomra. Sűrű levesek a többórás kinti programok utáni étkezéshez, ropogós malacpecsenye izgalmas köretekkel szilveszterre, krumplis, batátás, csicsókás ételek a hétköznapokra. Egyszerű sütemények maradékokból, ha vágyunk valami édesre, de már nincs kedvünk órákig molyolni a konyhában. Négyféle bableves a kezdő szakácsoknak, birsalmával, zöldségekkel a kifinomult ízlésúeknek, csülökkel, minden földi jóval a nagyétkűeknek. A hónap minden napjára kínálunk jóízű fogásokat.
Remeg
Megosztja az embereket a kocsonya. Vannak, akik imádják, mások nem igazán rajongnak érte. Ha ön is szereti a téli ünnepek alkalmával elkészíteni a kocsonyát, akkor ezeket a recepteket ajánljuk. (Az ételek nevére kattintva eljut a recepthez.)
Nálunk az idén ez lesz a menü. Készül egy adag fácánleves, de 24-én csak a combokat vesszük ki belőle a főfogáshoz, a leves majd 25-én fog szerepelni. Előételként a különleges halas rétes fog szerepelni, még ennek az elkészítése a legmunkásabb, de kibírható. A desszert pedig tényleg pár perc alatt összedobható, és pont ilyen kis krémes falatokra vágyunk a pecsenye után.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.