Magazin
A hurkát és a kolbászt főleg télen szeretjük. Krumplipürével, savanyúsággal, befőttel, vagy friss kenyérrel az igazi. Ám sokszor mérgelődünk, ha kidurran a hurka, vagy ha, az egyik már megsült, míg a másiknak még kell egy kis idő. Íme néhány hasznos tanács, amit ha betartunk, mennyei lesz a végeredmény!
Hasznos információk a CBD-olajról. A növekvő népszerűségnek örvendő CBD, vagy kevésbé ismert nevén kannabidiol, a kannabisznövényekben megtalálható vegyület. Bár sokan a marihuánára asszociálnak a kannabisz szó hallatán, a kenderfélék között számos más növény is megtalálható. Míg a marihuánában található THC (tetrahidrokannabinol) tudatmódosító hatású, addig a kenderből kivont CBD nem rendelkezik bódító hatással.
Sokan félnek az égetett (forrázott) tésztától, érthetően, hiszen első látásra tényleg kicsit bonyolultnak tűnik. Szokatlan, hogy nem keverjük vagy gyúrjuk, hanem főzzük a tésztát. Érdemes belevágni, mert tulajdonképpen nem sokkal bonyolultabb egy sima piskótánál, és a végén nagyon elegáns sós vagy édes desszertek alapja lehet.