Tegnap a nagy játszásban felfaltuk az összes kész sütemény. Pedig kéne valami kis édesség az ünnepi ebéd végére. Van pár remek desszertreceptünk, nagy valószínűséggel minden hozzávalót meg fogunk találni hozzájuk a hűtőszekrényben vagy a kamrában. Ráadásul pillanatok alatt összedobhatóak, sok élőmunkát nem igényelnek, koncentrálhatunk a karácsony szórakoztatóbb tevékenységeire.

Segítség, elfogytak a sütik!

A legfajsúlyosabb ünnepi lakoma után is még le tud csúszni pár falat édesség. A pohárkrémek tökéletesek a többfogásos étkezések lezárásaként. Nyilván nem ez a célszerű, ha sokan vagyunk, de egy kisebb családban ennél egyszerűbb megoldás nem is létezik.

[eadvert]

Ha van otthon pár alma, meg egy kis tejszín, esetleg még sajtkrém is, érdemes ezt a pohárkrémet elkészíteni. A mascarponés hab helyett használhatunk csak tejszínt is. A fűszereket viszont semmi esetre se spóroljuk ki.

Sült alma fahéjas-kardamomos habbal

A felnőttek biztosan örülni fognak a forralt bornak, főleg ha ennyire mutatós formátumban kapják. Csak egy kis bor, tejszín és fűszerek kellenek hozzá. Meg persze némi zselatin a zselés állaghoz.

Forraltbor-zselé narancsos habbal

Mindenki imádja a tiramisut. Ünnepi kiadás a gesztenyés változat. Valószínűleg van egy-két kocka fagyasztott gesztenyepüré a fagyasztóban, csak egy kis tejszínhab kell mellé. Természetesen bármilyen süteményvéget vagy kekszmaradékot is használhatunk a piskóta helyett.

Gesztenyés tiramisu pohárban

Csak felnőtteknek! A whisky füstös íze fontos összetevője ennek a desszertnek. Csoki és tejszín biztosan van otthon, és az ajándék whisky is kitart még egy jó ideig.

Csokoládéhab whiskyvel és kávéval

Ehhez az édességhez egy kis doboz mascarpone meg 3 dl tejszín kell az ízesítőanyagokon kívül. Kis maradék száraz sütivég vagy keksz nyilván akad ilyenkor. A rumot hagyjuk ki, ha gyerekek is eszik, de a kávé nyugodtan mehet bele, ennyi nem fog megártani.

Kávés pohárkrém

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.