Magazin
Főzni jó. Nem csak mert rendkívül praktikus és olcsó módja annak, hogy meleg étel kerüljön az ebédlőasztalra, hanem mert remek időtöltés, kiválóan alkalmas stresszoldásra és végtelen lehetőséget rejt kreativitásunk kibontakoztatására. Annak azonban viszonylag kicsi az esélye, hogy valakiből egyik pillanatról a másikra lelkes konyhatündér válik, sokkal valószínűbb abban az esetben, ha az illető már gyerekként kapott egy kis ízelítőt a konyha varázslatos világából.
Talán az ősz közepén a legegyszerűbb a főzés, annyiféle friss alapanyag közül válogathatunk a piacokon. Ráadásul már a nagy meleg is tovaszállt a nyárral együtt, nyugodtan bekapcsolhatjuk a sütőt is, jól is esik már a melege. A Vidék íze friss számában rengeteg szezonális receptet ajánlunk, sósat és édeset egyaránt.
Szeptember lett, vége a forró nyárnak. Az őszies kezdet kicsit engedett, már élvezhetjük az indián nyarat a hónap közepén. Visszatértek az egyetemisták az iskolapadba, felélénkül minden egyetemi város, elindítanak újabb és újabb tanfolyamokat. Most még időben csatlakozhatunk egy-egy új tánc csoporthoz, nem maradtunk le. Csak el kell dönteni, melyik táncstílus illik hozzánk. Miért éppen a salsát ajánljuk?
Fesztiválok, rendezvények, felvonulások és mulatságok elmaradhatatlan gasztroélménye az illatos, forró, gőzölgő kenyérlángos, más néven langalló vagy töki pompos. Az éhes ember képes akár órákat is sorban állni, hogy megkaparintson egy ilyen finomságot, pedig ez az étel is sokkal jobb, ha otthon, házilag készítjük. Videón mutatjuk a receptet.