Magazin
Minden családnak megvan a saját pogácsareceptje és a pogácsafelelőse, aki a nevezetes ünnepekre megsüti a jól bevált sós süteményt. Van kicsire és nagyra szaggatott, vajas, sajtos vagy töpörtyűs, meg persze van a hosszú is (a sajtos rúd). Ha te is be szeretnél szállni a sör- és borkorcsolyák gyártásába, és kicsit másként csinálnánk, mint a nagyi, akkor mutatjuk az alapokat.
Ki tudna ellenállni a krémesek nyújtotta kényeztetésnek? Sokféle van belőlük, mindenkinek megvan a maga kedvence, van, aki a tésztásabb, van aki a nagyon krémes változatot kedveli jobban. Azért a legnagyobb kedvenc a franciakrémes, lágy vaníliás krémmel, tejszínhabbal és roppanó, karamellás tetővel.
Tél végére már kezdjük kicsit megunni az ilyenkor kapható zöldségeket, cékla, krumpli, káposzta, répa, aztán megint ugyanez elölről. Talán segít, ha egyrészt tudatosítjuk, hogy mennyi jótékony hatása van ezeknek a nem túl izgalmas zöldféléknek, másrészt pedig felkutatunk pár új receptet, és azokat sütjük-főzzük a családnak a megszokott levesek és főzelékek helyett.