Magazin

Az egyik leghálásabb zöldségünk. Több hónapon át kapható, olcsó, nagyon finom, sós és édes ételekhez egyaránt jó alapanyag. Nem kell hűtőszekrényben tartani, szobahőmérsékleten is sokáig eláll (persze ha tehetjük, inkább a hűvös kamrában tároljuk). Többfélét árulnak, a leggyakoribb és általában a legolcsóbb a kanadai sonkatök.
A főzelék igazi magyaros fogás, más nemzetek étlapján nemigen találhatjuk meg. Sok finom párolt zöldség, kis liszttel vagy keményítővel, esetleg saját magával sűrítve. Persze önmagában unalmas lehet ez a kanalaznivaló, általában adunk hozzá valami feltétet is.
Itt az ősz, ezért extra fontos, hogy odafigyeljünk az immunrendszerünk erősítésére. Ha a következő növényeket rendszeresen fogyasztod, már nagyon sokat tettél az egészségedért!
Mi legyen a vacsora?
Szeretjük a paprikás kolbászt, de nemcsak felkarikázva, kenyérrel fogyasztva, hanem a vacsorába belesütve, főzve is imádjuk. Hoztunk is tíz receptet kolbásszal! (Az étel nevére kattintva eljutsz a recepthez.)
Az ősz nemcsak színekben, de alapanyagokban is bővelkedik, a vitaminokban és tápanyagokban gazdag zöldségek és gyümölcsök széles választéka hívogat bennünket a piacokon és a boltok polcain. Ahhoz, hogy az ősz ízeit és hangulatát teljes mértékben kihasználhassuk, érdemes új recepteket és módszereket felfedezni. Cikkünkben most adunk néhány inspiráló tippet, hogy hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet az ősz kincseiből fermentálással, valamint szót ejtünk két értékes alapanyagról, a sütőtökről és a szőlőről.
Ha ez a terv vacsorára, senkit nem kell hívogatni, mindenki ott fog tolongani a konyhában meg az étkezőben. Ez az az étel, amit mindenki imád, még akkor is, ha tele van olyan zöldségekkel, amiket alapesetben nem esznek meg.
A legfinomabb házi torták alapja általában friss házi piskóta szokott lenni. A kevert tészták a cukrásztudomány legegyszerűbb részéhez tartoznak, mégis kevesen tudnak tökéletes piskótát készíteni. Van pár egyszerű trükk, amit érdemes megismerni és alkalmazni, ha tökéletes tortaalapra vágyunk.
Mától kapható magazinunk friss, ropogós, novemberi száma. Sok szezonális és egyben takarékos fogást kínálunk, megfizethetó Márton-napi liba- és kacsalakomát, többféle sóletet, egyszerű tócsnikat, elfelejtett kukoricás recepteket.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.