Magazin
Ezer néven hívják, sokféleképpen formázzák a burgonyás tésztákat, de egy a lényeg: jó sok főtt, áttört krumpli az alap, ehhez gyúrunk hozzá valamennyi lisztet. Ha a karácsonyi lakomák és a szilveszteri malac között valami egyszerűbb, húsmentes ételre vágyunk, csináljunk gombócot vagy nudlit, édesen vagy sósan.
Dugig van még a hűtő mindenféle készétellel, akad még bőven az adventi kekszekből, ott a fél torta tegnap estéről, és persze a bejgli is kitart még szilveszterig. De ha vendégek jönnek, először mindig a frissen sült sós ropogtatnivalókat keresik, és az az igazság, hogy mi is szívesen rágcsálnánk társasjátékozás közben. Összeválogattunk pár tényleg villámgyors sós süteményt.
Mindig tele vagyunk fantasztikusnál fantasztikusabb tervekkel, aztán majdnem mindig az a vége, hogy rájövünk, már egy fél napunk sem maradt a saját készítésű ajándékok legyártására. Ilyenkor jól jönnek ezek a tényleg csak pár percnyi élő munkát igénylő kis semmiségek, amelyeknek aztán mégis annyira lehet örülni. Mert szépek, finomak, személyre szabottak.