A legtöbb ünnepi süteménybe vagy csak tojásfehérje, vagy csak tojássárgája kell. Bármit csinálunk, az a vége, hogy ott állunk egy csomó fél tojással. Van pár ötletünk, mihez kezdjünk a felesleges fehérjékkel vagy sárgájákkal.

Maradék féltojások – mi legyen velük?

A fehérjét is, a sárgáját is egy-két napig jól záródó dobozban nyugodtan tarthatjuk a hűtőszekrény normál részében. Ha hosszabb ideig akarjuk tárolni, akkor le kell fagyasztani. A fehérjét egyszerűen be kell dobozolni, és ha megfagyott, átrakni egy zacskóba. Érdemes mindezt egyesével vagy kettesével csinálni, gondosan feliratozni, mert ha összeöntjük, nem fogjuk tudni, hány van benne. A sárgája ennél egy picit bonyolultabb. Villával fel kell verni, hogy egynemű legyen, és minden tojássárgájához hozzá kell keverni egy nagy csipet sót vagy egy kávéskanál cukrot. Természetesen ezt is célszerű egyesével fagyasztani, és ha nem egységesen sózunk vagy cukrozunk, akkor azt is írjuk rá, mit adtunk hozzá.

Mutatunk pár remek desszertet, ezekbe nagyon jóízű módon tudjuk felhasználni az ünnepi maradékokat.

Mákos-citromos habcsók

Sós mogyorós habcsók kávégranitával

Angyaltorta fahéjas habbal és erdeigyümölcs-szósszal

Mandulás masni

Paleo krémes kosárka

Gesztenyés-diós kalács

Vaníliás töltött fánk

Mogyorós csokifagyi

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink