Magazin

Az íróasztal mellett sebtében bekapott péksütemény, ebédidőben gyros, netán egy hamburger sült krumplival? Valószínűleg bármelyikünkkel előfordult már, hogy a napi hajtásban elfeledkeztünk arról, hogy megfelelő minőségű ételt vegyünk magunkhoz.
Ha valami izgalmasabb, újszerűbb köretre vágyunk, elő szokott kerülni a hajdina neve is. Hosszú ideig hétköznapi eledel volt, aztán egy kis időre elfelejtettük. Érdemes vele ismét összeismerkedni, sok jó tulajdonsággal rendelkezik, és helyesen elkészítve kifejezetten finom.
Ebben ez évben nem lehetett panaszra okunk, a hozzáértők rengeteg erdei gombát szedhettek a nyár első, csapadékos felében. De akkor sem kell beérni a termesztett csiperkével (ámbár az is nagyon finom), ha hiányzik az eső vagy a szaktudás, hiszen ma már elég sokféle egzotikus gombát árulnak a nagyáruházak, nem is különösebben drágán. Ha belefutunk, vegyünk egy-egy tálcával, kóstoljuk meg.
A birsalmát nyersen nemigen fogyasztjuk, és ráadásul már hideg tisztaszobánk sincs, ahol sokáig elállna (és közben illatosítana). Tehát általában érdemes rögtön befőzni, ha hozzájutunk egy szép adaghoz.
Az ősz és a tél hangulatához hozzátartozik a sült gesztenye páratlan zamata, illata. A frissen sütött forró gesztenye ropogós szélű puha belseje valóban hozzájárul, hogy egy-egy hűvösebb este feledhetetlenné váljon. Mutatjuk a legfontosabb sütési trükköket!
A császármorzsa tulajdonképpen egy ropogósra pirított palacsinta, nincs ember, aki ne szeretné. Olcsó, gyors, egyszerű, ezerféleképpen variálható, könnyen készíthető glutén-, cukor- és/vagy tejmentes változatban is. Étteremben ritkán kapható, aki szereti, süsse meg magának.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.