Magazin

A hagyományos rántott ponty helyett ma már sokszor lazac az ünnepi vacsora főfogása. Nagyon jóízű, nagyon egészséges, szálkamentes hal, nem csoda, hogy ilyen gyorsan megszerettük. Vajon mindenki tudja, hogy tengeri vagy az édesvízi halak közé tartozik?
Ősz végén, tél elején örökzöld téma a gesztenye házi feldolgozása. Általában ugyan a fagyasztott változatot használjuk a házi desszertekhez, de ilyenkor, ha hozzá tudunk jutni egy adag friss gesztenyéhez, érdemes egyszer megkóstolni az abból készített friss pürét (persze jó sok tejszínhabbal).
Minden sütni imádó álma az adventi időszak, teljesen legálisan pepecselhetünk mindenféle apró és nagyobb süteménnyel fél napokon keresztül. Ott van ugye a mézeskalács, amely nélkül el sem tudjuk képzelni az ünnepeket, aztán jönnek hosszú tömött sorban a kekszek, az utolsó héten a nagyágyúk, a zserbó, a bejgli, a gyümölcskenyér, közvetlenül az ünnepek előtt pedig a mézes krémes, a krémes-habos torták, réteges sütemények.
A tél és a karácsony nem csak az ünnepekről, hanem rengeteg finomságról is szól, a sült gesztenyétől kezdve a lángoson át a forró italokig minden hívogatja az embert. A finom meleg tea, a forrócsoki vagy éppen forralt bor mellett a karácsnyi vásárok állandó szereplője a krampampuli is. De vajon mit rejt ez a mókás elnevezés? Honnan ered? Igaz, hogy ha eredeti krampampulit szeretnénk készíteni, azt meg is kell gyújtani? Na de hogyan? Erről szól cikkünk, melyben egy hagyományos elkészítési eljárást is bemutatunk, érdemes hát velünk tartani!
Először egy jó kis leves, utána meg valamilyen krumplis tésztából készített házi egyszerűség – a zegernyés téli napokon nincs is ennél jobb menü.
A téli süteményeknél gyakran használunk egzotikus fűszereket, közéjük tartozik az errefelé ritkábban használt kardamom is. Az ilyenkor bőkezűen szórt mézeskalács-fűszerkeveréknek is a része. Érdemes vele összebarátkozni, egy kis egzotikus ízt csempész a süteményekbe, ételekbe.
Mától kapható a friss ünnepi számunk, sok-sok ünnepi levessel, főétellel és süteménnyel. Adunk pár receptet a rohanós hétköznapokra is. Többféle karácsonyi menüt is összeállítottunk, lehet válogatni.
Az ünnepi szezon közeledtével a vásárlók többsége a műszaki cikkek és divatos termékek után szalad, és könnyen elfelejtkezik az egészség fontosságáról. Az idei Black Friday azonban kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a figyelmünket az egészséges életmód felé fordítsuk. Ehhez nyújt segítséget a Laica, az egészség és jólét iránt elkötelezett márka. Kiváló minőségű termékei közül kiemelkedik a Laica kancsó, amely nem csupán egyszerű vízszűrő, hanem forradalmi életmódváltó eszköz.
A rántás jó néhány leves, szósz és főzelék alapja. A következő tippek segítségével garantáltan nem lesz csomós, ráadásul egy pár pofonegyszerű trükkel ízletesebbé is varázsolhatjátok.

Ezek is érdekelhetnek