Magazin

A főzelék igazi magyaros fogás, más nemzetek étlapján nemigen találhatjuk meg. Sok finom párolt zöldség, kis liszttel vagy keményítővel, esetleg saját magával sűrítve. Persze önmagában unalmas lehet ez a kanalaznivaló, általában adunk hozzá valami feltétet is.
A legfinomabb házi torták alapja általában friss házi piskóta szokott lenni. A kevert tészták a cukrásztudomány legegyszerűbb részéhez tartoznak, mégis kevesen tudnak tökéletes piskótát készíteni. Van pár egyszerű trükk, amit érdemes megismerni és alkalmazni, ha tökéletes tortaalapra vágyunk.
Mától kapható magazinunk friss, ropogós, novemberi száma. Sok szezonális és egyben takarékos fogást kínálunk, megfizethetó Márton-napi liba- és kacsalakomát, többféle sóletet, egyszerű tócsnikat, elfelejtett kukoricás recepteket.
Édesen
Nyáron a gyümölcsöké a főszerep, de ősszel már a mákkal, a dióval, a sütőtökkel töltjük meg a süteményeinket. Íme 10 igazán házias mákos desszert! (A sütemény nevére kattintva eljutsz a recepthez!)
Hasonlít az illatuk meg az ízük, ugyanaz a nevük, pedig még csak nem is rokonok. Ti kiigazodtok az ánizsok között?
Nyáron nemigen sütünk fánkot, nem is kívánjuk sem enni, sem sütni. Desszertekből inkább a könnyedebb változatokat részesítettük eddig előnyben, különös tekintettel a fagyikra, és ahhoz sem volt kedvünk, hogy álldogáljunk a forró, olajos serpenyő mellett. De most, a hűvösebb őszi idő meghozta a kedvünket.
A birsalmasajt az egyik legjobb dolog, ami a legendás múltú birssel csak történhet a konyhában. Nem véletlen, hogy régóta készítik a világ számos táján, és napjainkban újra egyike lett az egészséges, újrafelfedezett és sokféle módon készíthető, tálalható finomságnak.
Az íróasztal mellett sebtében bekapott péksütemény, ebédidőben gyros, netán egy hamburger sült krumplival? Valószínűleg bármelyikünkkel előfordult már, hogy a napi hajtásban elfeledkeztünk arról, hogy megfelelő minőségű ételt vegyünk magunkhoz.

Ezek is érdekelhetnek