Újra itt vannak a szép spárgacsokrok, nehéz megállni, hogy egy-két adag ne kerüljön bele a hétvégi bevásárlókosárba. Nem mindennapi alapanyag, hiszen errefelé csak pár hétig, késő tavasszal kapható frissen, ráadásul nem tartozik a legolcsóbb élelmiszerek közé. Adunk pár tanácsot a tisztításához, elkészítéséhez.
Magazin
Tavasszal annyira kívánjuk már a friss zöldeket, hogy a legszívesebben legelne az ember. De szerencsére már sok frissesség kapható: medvehagyma, spenót, spárga, újhagyma, retek, van miből válogatni. A mai menünk kivételesen két tésztás főfogásból és két salátából áll, sok-sok zöldfélével tuningolva.
Ilyenkor átnézzük az ősszel betárolt krumplit, lecsírázzuk, ha kell, és örülünk, hogy van még jó pár kiló belőle. Főleg hónap végén sok olcsó ebéd és vacsora alapanyaga lehet. Ha körülnézünk a hűtőben és a kamrában, biztosan találunk egy kis hagymát, szalonnát, kolbászt, ha összerakjuk, csak jó sülhet ki belőle.
Laktató, de nem elnehezítő ételsort állítottunk össze. A fő attrakció a különlegesen finom, többféle izgalmas betéttel tálalt krémleves. A főételbe is becsempésztünk egy kis friss zöldséget, és kényeztető köretként ropogós-krémes dödöllét kínálunk mellé. Desszertként már csak frissítő gyümölcs jöhet, az édesszájúak kedvéért selymes olasz borkrémmel.