Magazin
Az étkezés nemcsak szükséglet, hanem igazi művészet is lehet, amikor a gasztronómia különböző világai találkoznak. A fine dining a luxus, a precizitás és az ízek kifinomult tánca, míg a vidéki gasztronómia a hagyományok, az autentikus alapanyagok és a szívből jövő vendéglátás világa. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan kapcsolódik össze a két világ, és öt különleges gasztronómiai helyszínt is ajánlunk, amelyek garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak.
Nem végtelen a téli zöldségek kínálata, így hát kifejezetten örülünk a paszternák felbukkanásának, ezzel is színesebb lesz a paletta. A középkorban még az egyik leggyakoribb, vadon is megtermő zöldségféle volt. Érdemes ismét felvenni a repertoárba, hiszen rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ráadásul még finom is.
Az egyik legolcsóbb téli étel a paprikás krumpli, hiszen a legtöbb háztartásban van otthon burgonya és hagyma, és ezekhez már csak egy kis fűszer és zsiradék kell, hogy összeálljon ez az egyszerű étel. Ha nem kell nagyon spórolni, akkor mehet még bele egy kis kolbász vagy virsli is. Érdemes nagy adaggal készíteni, mert melegítve – mint a legtöbb burgonyás étel – még jobb!