Magazin

Újra itt vannak a szép spárgacsokrok, nehéz megállni, hogy egy-két adag ne kerüljön bele a hétvégi bevásárlókosárba. Nem mindennapi alapanyag, hiszen errefelé csak pár hétig, késő tavasszal kapható frissen, ráadásul nem tartozik a legolcsóbb élelmiszerek közé. Adunk pár tanácsot a tisztításához, elkészítéséhez.
Tavasszal annyira kívánjuk már a friss zöldeket, hogy a legszívesebben legelne az ember. De szerencsére már sok frissesség kapható: medvehagyma, spenót, spárga, újhagyma, retek, van miből válogatni. A mai menünk kivételesen két tésztás főfogásból és két salátából áll, sok-sok zöldfélével tuningolva.
Egy jól összeállított zabkása simán elmenne pohárdesszertnek is. Ma már nagyon sokféle kapható készen, egy személyes zacskókban, de mindnyájan tudjuk, hogy ezeknél jóval finomabbakat tudunk otthon készíteni, friss alapanyagokból.
Ilyenkor átnézzük az ősszel betárolt krumplit, lecsírázzuk, ha kell, és örülünk, hogy van még jó pár kiló belőle. Főleg hónap végén sok olcsó ebéd és vacsora alapanyaga lehet. Ha körülnézünk a hűtőben és a kamrában, biztosan találunk egy kis hagymát, szalonnát, kolbászt, ha összerakjuk, csak jó sülhet ki belőle.
Tombol a fejessaláta-szezon. Imádjuk a tojásos nokedlit, de nem főzhetünk mindennap. Összeszedtünk pár olyan gyerek- és férfibarát egytálételt a világból, amelyek mellé legalább ennyire illik ez a tavaszi ropogós zöldség.
Tavasz végéig szedhetjük a friss csalánhajtásokat, főzhetünk vele frissen, de akár le is fagyaszthatjuk. Íze pont olyan, mint a parajé, ráadásul teljesen ingyen van. Levesekhez, tésztákhoz, különféle töltelékekhez pontosan úgy tudjuk felhasználni, mint a spenótot.
Szombat piacnap. Annyi a friss, zsenge zöldség, hogy valahogy mindig többet vásárolunk, mint amennyit terveztünk. Ha már megvettük, nem akarjuk kidobni, szeretnénk minél frissebben megőrizni mindaddig, míg fazékba nem kerülnek.
Laktató, de nem elnehezítő ételsort állítottunk össze. A fő attrakció a különlegesen finom, többféle izgalmas betéttel tálalt krémleves. A főételbe is becsempésztünk egy kis friss zöldséget, és kényeztető köretként ropogós-krémes dödöllét kínálunk mellé. Desszertként már csak frissítő gyümölcs jöhet, az édesszájúak kedvéért selymes olasz borkrémmel.
Burgonya
Imádjuk sütve, főzve, tepsiben pirítva. Egy magyar éves krumplifogyasztása 60 kiló. Ám ezeket az infókat jó, ha tudod a kedvenc köretünkről!

Ezek is érdekelhetnek