Magazin

Mától kapható az újságárusoknál a friss lapszám. Húshagyó keddi lakomával, hogy biztosan jóllakjunk a tavaszi nagyböjt előtt. Kínálunk többféle gombócot, sósat és édeset egyaránt. Tartalmas téli ragukat, gyógyító csicsókás fogásokat. Természetesen többféle házi süteményt is találnak a lapban.
Mindenféle okok miatt igyekszünk minél többféle konyhai alapanyagot igyekszünk otthon előállítani. Nagyon divatosak a különböző fűszerolajok, ráadásul rém egyszerűen összedobhatóak egy-két perc alatt. Pár dologra azonban érdemes odafigyelni.
Az étkezés nemcsak szükséglet, hanem igazi művészet is lehet, amikor a gasztronómia különböző világai találkoznak. A fine dining a luxus, a precizitás és az ízek kifinomult tánca, míg a vidéki gasztronómia a hagyományok, az autentikus alapanyagok és a szívből jövő vendéglátás világa. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan kapcsolódik össze a két világ, és öt különleges gasztronómiai helyszínt is ajánlunk, amelyek garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak.
A káposztafélék nagy családja rendkívül sokoldalú. A leggyakrabban előforduló fejes és kelkáposzta kifejezetten olcsó és könnyen beszerezhető, de általában a drágább rokonok sem tartoznak a luxusélelmiszerek közé. Ezerféle finomság készíthető belőlük, a magyar konyha egyik kedvenc alapanyaga.
Azt mondják, hogy akkor tökéletes a grízgaluska, ha nem túl kemény, de nem is esik szét, ha hozzáérsz a kanálla. A megfelelő állagot persze nem egyszerű elérni, de ezzel az alaprecepttel plusz a két apró trükkel biztosan sikerülni fog!
Nem végtelen a téli zöldségek kínálata, így hát kifejezetten örülünk a paszternák felbukkanásának, ezzel is színesebb lesz a paletta. A középkorban még az egyik leggyakoribb, vadon is megtermő zöldségféle volt. Érdemes ismét felvenni a repertoárba, hiszen rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ráadásul még finom is.
Ez a szezon sem múlhat el fánk nélkül. Rengeteget sütöttünk, a hagyományos magyar fánkok mellett elkészítettük pár más nemzet finomságát is: töltött berlinit, sütőben sütött, színes cukros amerikait, égetett tésztás franciát.
Az egyik legolcsóbb téli étel a paprikás krumpli, hiszen a legtöbb háztartásban van otthon burgonya és hagyma, és ezekhez már csak egy kis fűszer és zsiradék kell, hogy összeálljon ez az egyszerű étel. Ha nem kell nagyon spórolni, akkor mehet még bele egy kis kolbász vagy virsli is. Érdemes nagy adaggal készíteni, mert melegítve – mint a legtöbb burgonyás étel – még jobb!

Ezek is érdekelhetnek