Magazin
Nyakunkon a nyár, a pihenés, kikapcsolódás, nagy nyaralások időszaka, előkerülnek a lengébb ruhadarabok, egyre többet mutatunk magunkból és hát ki ne szeretne jól kinézni a strandon? Sokunkat foglalkoztat ez a téma, bizonyíték rá a Google keresőmotorja, a fogyókúra szóra 0,83 másodperc alatt 1 280 000 találatot hoz.
Azt mindannyian tudjuk, hogy a konyhai higiéniára fokozottan oda kell figyelni – igyekszünk gyakran felmosni, tisztítani a mosogatót, letörölni a konyhapultot, a főzőlapot stb. Ám vannak olyan felületek is, amikről nem is gondolnánk, hogy mennyi baktériumnak adhatnak otthont és ezért nem foglalkozunk velük eleget, pedig kellene. Máris mutatjuk, mik ezek!
Baráti összejövetel, családi ünnepség vagy romantikus vacsora: mindegy, mi az apropó, az étkezőasztal körül összegyűlni mindig kellemes időtöltés. A vendégvárás egyik legfontosabb mozzanata – a menü kitalálásán kívül természetesen – a teríték és az asztali dekoráció kiválasztása. Mert minden étel ízletesebb, ha igényesen van tálalva!
Palacsintaevő nép vagyunk. A strandon jöhet a kakaós meg a lekváros, étteremben pedig hosszú évtizedekig általában a Gundel palacsintát választottuk a (lássuk be: nem túl széles) kínálatból. Megszoktuk a látványt: a desszertes tányéron általában két, négybe hajtott palacsinta ücsörgött, csokiszósszal meglocsolva, sokszor még a tejszínhabot sem sajnálták mellőle. Tudták, hogy átverés volt az egész?
Péntektől kapható az új számunk, telis-tele friss gyümölcsökkel és zöldségekkel. A zsenge zöldségekből sokféle fogás készült, hétköznapra főzelékek, ünnepre tartalmasabb ételek. Több tepsinyi süteményt is sütöttünk, főként eperrel, bodzával, rebarbarával. Anyák napjára pedig remek menüt állítottunk össze.