Paprikás kifli köménnyel és sajttal
240 CAL 170 perc Nehézség: 1
Csokis-gesztenyés torta
200 CAL 35 perc Nehézség: 1
Hagymás sült karaj
Restás Éva pecsenyéje a vendégváró menübe kívánkozik. Remekül előkészíthető, ráadásul nem csak frissen, de melegítve is nagyon finom. Mindenféleképpen adjunk mellé egy jó nagy adag friss salátát vagy házi savanyúságot.
230 CAL 50 perc Nehézség: 1
Almás kelt palacsinta fahéjas csokiszósszal
350 CAL 55 perc Nehézség: 1

Teszt Összes 10db

Fahéjas csiga, kicsit másként
Az esős, sötét őszi délutánokon muszáj kávészünetet tartani. A forró kávéhoz pedig remekül illik a fahéjas csiga. Tehát hogy rövidre zárjuk, ősszel sok sütit kell enni. Sokféleképpen formázhatjuk kedvencünket, az a lényeg, hogy legyen jó sok ropogós sarkocskája, belül legyen foszlós, és itt-ott áztassa át a fahéjas-cukros vaj.
Így védekezzünk a megbarnult csalamádé ellen: mutatjuk a trükköt
A két legnépszerűbb savanyúság a kovászos uborka és a csalamádé. Az előbbit nem is olyan nehéz elkészíteni, még akár a kezdő háziasszonyok is megpróbálkozhatnak vele, hiszen szinte garantált az ízletes végeredmény.
Immunerősítő és gyógyító növények
Az őszi időszak beköszöntével nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az immunrendszerünk erősítésére.
5 mennyei paradicsomszósz, amitől még finomabb lesz a spagetti
A paradicsomszósz egy olyan alapanyag, ami nélkül sokan el sem tudnák képzelni az életüket.
Éttermek a Budai Várban: gasztronómiai utazás Budapest szívében
A Budai Vár nem csupán Budapest egyik legismertebb turisztikai látványossága, de a helyiek kedvenc célpontja is.
Fahéj: együk vagy ne együk?
Az őszi almás sütemények kötelező kísérője az illatos fahéj. El sem tudjuk nélküle képzelni ezeket a desszerteket. De mértéktelenül ezt sem szabad fogyasztani.
Nélkülözhetetlen trió
Minden családban megvannak a karácsonykor kötelező sütemények. A hagyományos diós és mákos bejgli mellett szinte mindenhol készül egy-két tepsis, soklapos édesség is. Kiadósak, sokáig eltarthatóak, és természetesen nagyon finomak.
Tüskék ínyenceknek
Az idei ősz nagyon kedvez a gombáknak, tele vannak az erdők-mezők mindenféle kalapossal, már egy rövid séta alatt is számtalan fajjal találkozhatunk. Különleges és kevésbé közismert gomba a sárga gereben, ismerkedjünk meg vele.
Szamárpadba került a krinolin is?
Több feldolgozott élelmiszerrel is megtörtént, hogy a nagyipari gyártás során addig „ésszerűsítették” az eredeti receptet, hogy a végeredmény már igen csak messze került az eredetitől, és sajnos általában ez nem javulást, hanem jelentős rontást jelent. Ez történt a dundi krinolinnal is.
A jó csirke titka - Inkább kevesebbet, de jobbat
Mindegy, hogy csirkepaprikást, pörköltöt, sültet, vagy levest akarunk készíteni a csirkéből, ezeket az alapszabályokat érdemes betartani, mielőtt megvesszük a húst!

SPARTATHLON, SZEPTEMBER 28-29.

Fahéjas csiga, kicsit másként
Az esős, sötét őszi délutánokon muszáj kávészünetet tartani. A forró kávéhoz pedig remekül illik a fahéjas csiga. Tehát hogy rövidre zárjuk, ősszel sok sütit kell enni. Sokféleképpen formázhatjuk kedvencünket, az a lényeg, hogy legyen jó sok ropogós sarkocskája, belül legyen foszlós, és itt-ott áztassa át a fahéjas-cukros vaj.
Izgalmas őszi trükkök a konyhában: a fermentálástól a legjobb sütőtök ötletekig
Az ősz nemcsak színekben, de alapanyagokban is bővelkedik, a vitaminokban és tápanyagokban gazdag zöldségek és gyümölcsök széles választéka hívogat bennünket a piacokon és a boltok polcain. Ahhoz, hogy az ősz ízeit és hangulatát teljes mértékben kihasználhassuk, érdemes új recepteket és módszereket felfedezni. Cikkünkben most adunk néhány inspiráló tippet, hogy hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet az ősz kincseiből fermentálással, valamint szót ejtünk két értékes alapanyagról, a sütőtökről és a szőlőről.
10 magyaros étel, ha van otthon kolbász
Szeretjük a paprikás kolbászt, de nemcsak felkarikázva, kenyérrel fogyasztva, hanem a vacsorába belesütve, főzve is imádjuk. Hoztunk is tíz receptet kolbásszal!
Mi legyen az illatos birssel?
A birsalmát nyersen nemigen fogyasztjuk, és ráadásul már hideg tisztaszobánk sincs, ahol sokáig elállna (és közben illatosítana). Tehát általában érdemes rögtön befőzni. A legegyszerűbb és leggyorsabb elrakási módja, ha befőttet készítünk belőle. A vasárnapi pecsenyék ünnepi kísérője lehet.

rossz

rossz

valami

Mentes piték, hogy mindenki ehessen belőle
Délutáni traccsparti a lányokkal? Szülinap vagy névnap? Menő dolog saját sütésű édességgel betoppanni, de mindig van valaki, aki nem ehet mindenből. Minden probléma megoldható. Mutatunk három nagyon finom süteményt, egy gluténmenteset, egy vegánt (tehát tej- és tojásmenteset), valamint egy cukormenteset. Nem csak diétázóknak.
Honnan tudjuk, hogy érett-e az avokádó?
Általában olyan alapanyagokat részesítünk előnyben, amelyek megteremnek a közeli környezetünkben, ilyenkor, ősszel káposztát, sütőtököt, burgonyát, céklát, stb. De néha azért csak megkívánjuk a krémes avokádót. A nagy élelmiszerüzletekben többféle is kapható, nehéz megállapítani, hogy kőkemény-e vagy már megérett a fogyasztásra.
Szép, illatos, de elvásik benne a fogunk
Az idén a birs is hamarabb érik, mint máskor. Ez az a gyümölcs, amit nagyon-nagyon ritkán eszünk nyersen, hiszen még a legérettebb gyümölcsnek is több hónap kell, hogy ehetőre puhuljon (de még akkor sem lesz pépes). Viszont ezerféleképpen tudjuk használni, a levesektől a desszertekig, sokféle sós és édes ételben remekül szerepel.
A megfázás elleni csodaszer: gyömbértea fillérekből
A hideg őszi és téli estéken jól esik egy pohár gyömbérteát elkortyolgatni. Ám a gyömbér nem csak a megfázás ellen csodaszer.
11 baki rizsfőzés közben, amit eddig te is elkövettél
Előfordulnak olyan hibák, amiket könnyű elkövetni, a végeredményt pedig hamar porrá rombolhatják. Mutatjuk, mire érdemes figyelni:
Így született meg a Holstein-szelet
Így született meg a Holstein-szelet
A német konyháról sokan azt tartják, hogy nem érdemes az igazi figyelemre, hiszen csak kolbászból és párolt káposztából áll. Ettől nagyobbat nem is tévedhetnének!

KÖZELKÉP – INTERJÚK, PORTRÉK

8 élelmiszer, amit a legtöbben rosszul tárolnak
Biztosan jól tárolja az uborkát? Na és a mézet, vagy az avokádót? Íme a leggyakoribb hibák, amiket elkövetünk.
Így fagyaszd le a kelt tésztát
Ha túl sok lett a kelt tészta, tegyük a mélyhűtőbe, így később is felhasználható lesz. Hogy mit kell tudni az ilyen tészta fagyasztásáról? Ebben segítünk most!
Dió-kisokos: a pekántól a makadámig
Biztos találkoztak már ezekkel a magokkal a nagyobb élelmiszer-áruházakban, zöldségeseknél. A jól megszokott dió, mogyoró, pisztácia, mandula mellett érdemes ezeket is megkóstolni.
5 tuti tipp sütőtökhöz – a vásárlástól a feldolgozásig
Az őszi hónapok vitathatatlan sztárja a sütőtök: sütve, főzve, édesen, sósan egyaránt imádjuk. Ismerd meg a legfontosabbakat a vásárlásáról és elkészítéséről!
A tökéletes resztelt máj titka 8 lépésben
Pontosan tudod, milyen értékes táplálék a máj, szereted is, de otthon nem készíted, mert soha nem puhul meg?
3 tipp a tökéletes bableveshez!
Az őszi időszakban érdemes felhasználni a betárazott babjainkat és összeütni egy tartalmas, gazdag bablevest, ami után elég egy jó túrógombóc vagy palacsinta, és máris komplett az ebéd!
Süssön otthon házi zsemlét – variációk!
Unja, hogy nem kap a boltban „normális” zsemlét? Három bevált receptet hoztunk, amelyeket érdemes kipróbálnia!
Sütitől az italokig – Így használjuk ősszel a levendulát
A nyár ugyan véget ért, a karakteres levendula ízét azonban nem kell nélkülöznünk az őszi hónapokban sem. Összegyűjtöttük a legegyszerűbb recepteket, melyeket elkészíthetünk levendulával!
Így lesz igazán jó a tojásleves
Annak ellenére, hogy a tojásleves egy rendkívül egyszerű, kevés alapanyagot felvonultató étel, mégis számtalan változata ismert, tipikusan olyan fogás, amit mindenütt ugyanúgy készítenek és mégis másképp.
Süti
Mivel töltselek meg? Rétes-kisokos
Tökkel, almával, mákkal, túróval...a rétest ezernyi finomsággal megtölthetjük, de mennyire jól ismerjük ezt a népszerű süteményt?
Bevált tippek, hogy tökéletes legyen a palacsinta
Imádjuk a palacsintát, ám sütni már nem mindenki szereti. Bizony egyik kedvenc desszertünk elkészítése számtalan buktatóval jár.
Vidék íze receptek
10 csirkés egytálétel kezdőknek és haladóknak
Egyszerű, de finom csirkés egyáltételek. Vacsorára, vagy ebédre is remek megoldás!
Így lesz tökéletes a sült csirkecomb!
Úgy az igazi, ha a bőre ropogós, de a húsa omlós. Mutatjuk a fortélyokat!
Így lett magyar „szuperélelmiszer” a kajszibarack
Nem csupán finom és egészséges, de megszámlálhatatlan jótékony hatása van és a szépségápolás szuperfegyvere is, mi az? A kajszibarack.
Büdös és ártalmas
4 dolog, amit ne önts a lefolyóba
Óvjuk a környezetünket, és a saját konyhánkat is azzal, hogy nem öntünk bele mindent a lefolyóba. Tippek, tanácsok.
Jeges tea – házi jéggel
Az őrült kánikulában nagy a keletje a jeges italoknak, a legtöbb háztartásban ücsörög néhány adag jégkocka a fagyasztóban. Van pár trükkünk, hogy lehet feldobni ezeket a fagyos hűsítőket.

Hajóbemutatók - 10db

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Videók

Hegymászás

Receptsarok

Ausztria

Fallabda

Horgászat