Teszt Összes 10db
Sokan diétáznak ilyen vagy olyan okból, és közöttük is jó néhányan azt fogadták meg, hogy alaposan csökkentik a szénhidrátfogyasztásukat.
Ámbár mi, magyarok általában egy jó erős feketével kezdjük a napot, a hozzáértők azt javasolják, hogy a reggeli ital inkább egy pohár víz vagy tea legyen, és majd csak tíz körül igyunk egy felpörgető italt. A hagyományos kávé helyett néha kényeztessük magunkat valamilyen különleges itallal.
5 érdekesség a kölesről, amit nem tudott
A kuszkusz és a bulgur mellett a köles a legkedveltebb köret az egészséges életmódot követők körében. Nemcsak sokféle ételt készíthetünk vele, hanem rengeteg jótékony hatása is van. Összeszedtük öt pontban, hogy mit érdemes tudni erről a szuperélelmiszerről.
A legtöbb ember még szilveszterre sem heveri ki a karácsony körüli lakomák nehéz ételeit, nem vágyik csülökre az év utolsó napján sem.
Tenger hiedelem kötődik a szilveszteri és az újévi étkezésekhez, persze minden országban más és más. Nálunk ilyenkor a malac és a lencse a sztár. Összekeresgéltük, hogy milyen jó tanácsokat kaphattunk régebben a menüre vonatkozóan.
Ezer néven hívják, sokféleképpen formázzák a burgonyás tésztákat, de egy a lényeg: jó sok főtt, áttört krumpli az alap, ehhez gyúrunk hozzá valamennyi lisztet. Ha a karácsonyi lakomák és a szilveszteri malac között valami egyszerűbb, húsmentes ételre vágyunk, csináljunk gombócot vagy nudlit, édesen vagy sósan.
Mi tegyünk a szilveszteri büféasztalra? Ilyenkor a sok kötelező koccintás miatt az édességek kicsit háttérbe szorulnak, a sós falatok játsszák a főszerepet. Készítsünk többféle színes, kívánatos harapnivalót az italok mellé, ne üres gyomorba érkezzen több pohárka alkohol.
Dugig van még a hűtő mindenféle készétellel, adad még bőven az adventi kekszekből, ott a fél torta tegnap estéről, és persze a bejgli is kitart még szilveszterig.
Mindig tele vagyunk fantasztikusnál fantasztikusabb tervekkel, aztán majdnem mindig az a vége, hogy rájövünk, már egy fél napunk sem maradt a saját készítésű ajándékok legyártására. Ilyenkor jól jönnek ezek a tényleg csak pár percnyi élő munkát igénylő kis semmiségek, amelyeknek aztán mégis annyira lehet örülni. Mert szépek, finomak, személyre szabottak.
A legtöbb ünnepi süteménybe vagy csak tojásfehérje, vagy csak tojássárgája kell. Bármit csinálunk, az a vége, hogy ott állunk egy csomó fél tojással. Van pár ötletünk, mihez kezdjünk a felesleges fehérjékkel vagy sárgájákkal.
SPARTATHLON, SZEPTEMBER 28-29.
Sokan diétáznak ilyen vagy olyan okból, és közöttük is jó néhányan azt fogadták meg, hogy alaposan csökkentik a szénhidrátfogyasztásukat.
Ha túl laktató a nagy ünnepi ebéd vagy vacsora, akkor már csak egy könnyű desszertről lehet szó. Például egy kis pohárkrémről, mert hát csak kell majszolni valami édeset a kávé mellé. Bármennyire is szeretjük a klasszikus karácsonyi süteményeket, sok fogás után csak pár kanál finomságra vágyunk. Ráadásul ezek a pohárba töltött édességek gyorsan és egyszerűen, sütés nélkül készülnek.
Sok családban nem szeretik a halat, így szóba sem jön a hagyományos, halászleves, rántott pontyos vacsora. Nekik ajánljuk a következő különlegesen finom levest és főfogást. Külön öröm, hogy mindegyik jó előre elkészíthető, nem kell órákat tölteni a gyertyagyújtás és a vacsora között a konyhában.
A különféle fűszerek eltérően viselkednek a fazékban: egyesek nem bírják a magas hőmérsékletet, másoknak éppen a hőkezelés segít az aromák kiteljesítésében.
rossz
rossz
valami
Ehető ajándékot adni is, kapni is öröm, főleg, ha személyre szabott. Vannak nagyon gondosan előre tervezők, akik már májusban elrakták a karácsonyi ajándéknak szánt eperlekvárt, most már csak a csinos csomagolás van hátra. De akkor sincs baj, ha mi nem ebbe a táborba tartozunk, az utolsó pillanatban is, rövid idő alatt összedobhatunk finom ehető apróságokat. És ezek is nagyon, nagyon finomak.
Egy jó tarhonya a magyaros ételek, de leginkább a pörköltek klasszikus velejárója. Ha te is szereted ezt a köretet, de valami oknál fogva mindig összeragad a végén, akkor jó helyen jársz, már mutatjuk is a megoldást erre a problémára.
A kacsacombhoz idő kell, de ha valami igazán különleges szárnyast kínálnánk az ünnepek alatt, akkor megéri rászánni az időt.
KORÁBBI TÉMÁINK
Ha karácsony, akkor süteménnyel megpakolt asztalok – hogy ezek sokáig megőrizzék szavatosságukat, ízüket és finom állagukat, érdemes átböngészni tippjeinket!
Süti
Kezdő háziasszonyok sokszor, keresik, kutatják, hogy mitől is lesz tökéletes a piskóta alaptésztája.
Néhány apró trükk, és nekünk lesz a legfinomabb karácsonyi kalácsunk és bejglink idén! Jöjjenek a tanácsok, na és persze a receptek!
KÖZELKÉP – INTERJÚK, PORTRÉK
A papírstaniclibe csomagolt forró gesztenye ellenállhatatlan illata, édes ízes és ropogós szélű puha belseje valóban hozzájárul ahhoz, hogy egy-egy őszi-téli nap feledhetetlenné váljon.
Receptekkel!
Ekler, képviselő fánk, profiterol... Csak néhány népszerű édesség, amely égetett tésztából készül. Hoztunk néhány tanácsot, hogy mindenkinek sikerüljön a tökéletes égetett tészta!
Érdemes egyszerre mindig csak annyi sajtot vásárolni, amennyit elfogyaszt a család, ugyanis a maradék egy idő után kiszárad, megsavanyodik, illetve megpenészedik.
Befőzés
Mitől penészedik meg a finom, házias lekvár, és megehetjük, ha „lekanalazzuk”, és kidobjuk a romlott részt?
Se szeri, se száma a bevált családi és a facebookon terjedő vagy e-mailben továbbított recepteknek, de alapjában véve csak kétféle karácsonyi mézeskalács létezik: azonnal fogyasztható és több nap (esetleg hét) múlva megpuhuló.
A cékla minden porcikája ehető. Az édes, szép színű gumó csakúgy, mint a formás, zsenge levele. Hosszú ideig csak a savanyított, ecetes céklát ismertük, pedig számtalan egyéb módon is használhatjuk a konyhában. Ehetjük nyersen, főzve, sütve, édesen, sósan – sokoldalúan használhatjuk ezt a könnyen hozzáférhető, olcsó zöldségfélét.
Libázzunk!
Közeleg a Márton-nap ideje hát libát enni! Elhoztuk a kedvenc receptjeinket, amiből kedvedre válogathatsz!
A sárgaborsó nemcsak, hogy nagyon olcsó és egészséges, de rengetegféleképpen elkészíthető, méghozzá nagyon egyszerűen.
Ha ezeket a spórolási trükköket beveted, tízezreket spórolhatsz egy hónapban a konyhapénzen.
Az őszi időszak beköszöntével nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az immunrendszerünk erősítésére.
A paradicsomszósz egy olyan alapanyag, ami nélkül sokan el sem tudnák képzelni az életüket.
Mi legyen a vacsora?
Szeretjük a paprikás kolbászt, de nemcsak felkarikázva, kenyérrel fogyasztva, hanem a vacsorába belesütve, főzve is imádjuk. Hoztunk is tíz receptet kolbásszal!
A hideg őszi és téli estéken jól esik egy pohár gyömbérteát elkortyolgatni. Ám a gyömbér nem csak a megfázás ellen csodaszer.
Előfordulnak olyan hibák, amiket könnyű elkövetni, a végeredményt pedig hamar porrá rombolhatják. Mutatjuk, mire érdemes figyelni:
Így született meg a Holstein-szelet
A német konyháról sokan azt tartják, hogy nem érdemes az igazi figyelemre, hiszen csak kolbászból és párolt káposztából áll. Ettől nagyobbat nem is tévedhetnének!
Biztosan jól tárolja az uborkát? Na és a mézet, vagy az avokádót? Íme a leggyakoribb hibák, amiket elkövetünk.
Hajóbemutatók - 10db
AJÁNLÓ
- Aus. Open: Próbálom igazán megélni ezt a győzelmet – Marozsán Fábián
A legjobb 32 közé jutó játékos büszke rá, hogy szettveszteség nélkül verte meg Francesco Cerúndolót.