Paradicsomos sült csirkecombok padlizsánnal és bazsalikommal
420 CAL 165 perc Nehézség: 1
Fehér csokis, gyümölcsös sütés nélküli torta
330 CAL 25 perc Nehézség: 1
Tojásos lecsó, ahogy anyukám csinálta
310 CAL 25 perc Nehézség: 1
Kókuszhabos-barackos kocka
250 CAL 65 perc Nehézség: 1

Teszt Összes 10db

Így lesz tökéletes a muffin
A könnyen függőséget okozó, veszedelmesen finom falatnyi sütik még tökéletesebbre sikerülnek, ha betartod a szabályokat. Ismerd meg a muffinkészítés fortélyait.
Több hazai, egészséges étel a tányérunkon – így formálja a jövőt a Vidékfejlesztési Program
A friss, helyben termelt élelmiszer nemcsak finomabb, hanem egészségesebb és fenntarthatóbb is. De hogyan lehet biztosítani, hogy a magyar családok asztalára minőségi, hazai alapanyagok kerüljenek – és közben a vidék is élhető, vonzó otthon maradjon? Erre ad választ az uniós társfinanszírozásból megvalósuló agártámogatási időszakok egymásutánja, a Vidékfejlesztési Program (VP) és az azt követő KAP Stratégiai Terv (KAP ST), amelyek az elmúlt években a rendszerváltozás óta nem látott mértékű fejlesztéseket indítottak el a magyar mezőgazdaságban és vidéki közösségek erősítésében
A hat legjobb nyári sütés nélküli torta
Mennyei desszertek sütés nélkül. Pont erre van szükségünk a forró napokon, hiszen semmi kedvünk fűteni az amúgy is túl meleg konyhát. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel gyorsabb és egyszerűbb egy ilyen torta, mint a hagyományos.
A világ legdrágább fűszerével ízesítve
A CNN Travel összeállított egy ötvenes listát a világ legjobb desszertjeiből. Sok egyéb finomság mellett szerepel benne egy iráni fagylaltkülönlegesség is. Még tart a nyár, készítsük el ezt az igazán különleges, varázslatos keleti ízeket felsorakoztató jeges csemegét,
3 mennyei szilvás süti, aminek lehetetlen ellenállni
Az alma mellett a szilva az ősz legkedveltebb gyümölcse, amiből nemcsak isteni finom lekvárt készíthetünk, hanem különböző süteményekbe is fel tudjuk használni. Mennyei pitéket, lepényeket, kalácsokat, réteseket süthetünk szilvával. Íme néhány recept kedvcsinálónak.
Így lesz igazán jó a tojásleves
Annak ellenére, hogy a tojásleves egy rendkívül egyszerű, kevés alapanyagot felvonultató étel, mégis számtalan változata ismert, tipikusan olyan fogás, amit mindenütt ugyanúgy készítenek és mégis másképp.
Kovászos uborka – nélküle el sem tudjuk képzelni a nyarat
Remekül feldobja a legegyszerűbb zsíros kenyeret, paprikás krumplit, de a vasárnapi rántott hús mellé is mennyei. Ma már másként csináljuk.
Mit csináljunk a görögdinnyével?
Játszhatunk a darabolásával, készíthetünk belőle többféle sütés nélküli desszertet, csinálhatunk belőle limonádét, vagy akár le is fagyaszthatjuk.
Tények és tévhitek a vendéglátós életről!
Amennyiben dolgoztál már konyhán, pult mögött vagy felszolgálóként, pontosan tudod, hogy a vendéglátásban dolgozni nem csupán egy állást jelent a sok közül, hanem igazi életformáról van szó.
Így lesz tökéletes a szilvás gombóc
A házilag készített szilvásgombóc csodás, krémesen omlós textúrájú, melybe édesen savanykás, mélybordó héjú, napsárga húsú gyümölcsöt rejtünk, s melyet ropogós, aranyszínű morzsába görgetünk. Így lesz pont olyan, mint a nagyié!

SPARTATHLON, SZEPTEMBER 28-29.

Így lesz tökéletes a muffin
A könnyen függőséget okozó, veszedelmesen finom falatnyi sütik még tökéletesebbre sikerülnek, ha betartod a szabályokat. Ismerd meg a muffinkészítés fortélyait.
7 tipp, hogy a vendég is otthon érezze magát
Egy vendégség akkor igazán emlékezetes, ha a vendégek nem érzik magukat feszélyezve, hanem valóban otthonosan tudnak viselkedni. Ennek megteremtéséhez nem feltétlenül kellenek nagy dolgok – inkább figyelmesség, előrelátás és néhány apró, de lényeges részlet
Így készül az eredeti smarni, azaz a császármorzsa – recepttel!
Van, aki nem szereti a császármorzsát? Aligha. Mutatjuk, hogyan készül az EREDETI, Ferenc József kedvence.
Így főzd be a paradicsomot télire!
Mindjárt itt az augusztus, és a paradicsombefőzés! Készíthetünk paradicsomlevet, paradicsompürét, darabos paradicsomot – cikkünkben összeszedjük a tudnivalókat.

rossz

rossz

valami

Ezért csodazöldség a cukkini
Húsz-harminc éve alig ismertük, ma már alig van olyan kiskert, amelyben nincs néhány bokorral belőle. Bőtermő, finom, egészséges, nem is hizlal, miért is ne szeretnénk.
3 ok, amiért a lecsó az egyik legegészségesebb étel a világon
A lecsó igazi nyári étel, és mindhárom fontos hozzávalója, a paradicsom, a paprika és a hagyma is igazi ajándék a szervezet számára. Lássuk, miért!
5 tuti dresszing – avagy így lesz ellenállhatatlan a salátád!
A ropogós zöldségekből, tésztából vagy burgonyából készült salátáknak eltérő karaktert adhatsz a különböző dresszingekkel. 5 lehengerlő változatot mutatunk.
8 tipp, amire a citromot használhatod az étkezésen kívül
A legtöbben persze azt hiszik, hogy ízesítésre vagy egészségmegőrzésre használhatják, pedig ha okosan kihasználod a gyümölcs rejtett erejét, igazi környezetbarát házi tündérré változhatsz.
A katonák is ezt ették
Meglepő, de így hat az egészségünkre a meggy és a cseresznye!
Tudták, hogy a hosszú hadjáratokon cseresznyével oltották szomjukat a katonák az ókori Rómában, a meggy kitűnő vesetisztító és vízhajtó, a málnalevéltea pedig enyhíti a reggeli rosszulléteket a várandós nőknél?
Hogyan készül a rántás?
Ma már ugyan kicsit kiment a divatból de van jó néhány közkedvelt magyaros étel, amelyekből egyszerűen nem hiányozhat az az állag és az az íz.

KÖZELKÉP – INTERJÚK, PORTRÉK

Felejtse el a leveskockát! Ezekkel ízesítsen!
Nagy divatja van a házi ételízesítőknek, jogosan. Természetesen a boltik között is találunk tartósítószer- és ízfokozószer-menteseket, de otthon is nagyon könnyen elkészíthetjük a saját változatunkat.
Mutatjuk a szezon hat legjobb pitéjét
A rendes, régimódi háztartásokban mindig volt otthon egy kis házi sütemény, mikor minek volt szezonja. Télen almás, túrós – nyáron meg ami terem a kert végében: ribizlis, meggyes, egreses. Ünnepnapokon habsapkát is kapott, de a hétköznapi, egyszerű tésztás is isteni volt. Ezeket az ízeket keresve megsütöttük a szezon hat legjobb pitéjét, a változatosság kedvéért kereken. Tartsanak velünk, kóstolják meg mindegyiket.
Imádod a hamburgert? Így lesz tökéletes, ha otthon készíted
Imádják a gyerekek, de szereted pontosan tudni, miből készül? Csinálj nekik házit! Ha készen vásárolod hozzá a bucit, tényleg gyorskaja lesz!
Tedd! Ne tedd!
5 tanács, ami jól jön, ha újkrumpliból készül az ebéd
Bár az újkrumpli azt jelzi, hogy végre itt a nyár, ezt most az időjárás, mintha nem támasztaná alá.
6 konyhai trükk, ami biztosan hasznodra lesz főzés közben
A neten rengeteg konyhai trükk kering, amik aztán a gyakorlatban vagy beválnak, vagy nem. Az alábbi hat dolog azonban biztosan működik, hiszen a sütés-főzés alapja nem más, mint fizika és kémia.
Így született meg a Holstein-szelet
Így született meg a Holstein-szelet
A német konyháról sokan azt tartják, hogy nem érdemes az igazi figyelemre, hiszen csak kolbászból és párolt káposztából áll. Ettől nagyobbat nem is tévedhetnének!
Így grillezz gombát
Ha valaki vegán, az nem jelenti azt, hogy a közös nyári sütögetésen kizárásos alapon csak a grillsajt jár neki!
5+1 villámgyors gabonaköret, ha már unod a sült krumplit
Ezekkel a villámgyorsan elkészíthető gabonaköretekkel változatosabbá teheted az étrended.
11 baki rizsfőzés közben, amit eddig te is elkövettél
Előfordulnak olyan hibák, amiket könnyű elkövetni, a végeredményt pedig hamar porrá rombolhatják. Mutatjuk, mire érdemes figyelni:
Így tárold az élelmiszereket, hogy frissek maradjanak
A zöldségek és a gyümölcsök nagyon egészségesek, finomak, és rengetegféle étel készíthető belőlük. Csak egy gond van velük, hogy viszonylag hamar megromlanak vagy fonnyadttá válnak. Az alábbi egyszerű praktikákkal azonban könnyebb őket tovább frissen tartani.
Fedezzük fel újra a mángoldot!
Mediterrán országok piacain gyakran találkozhatunk a nagy zöld levélcsokrokkal. Szerencsére ma már itthon is egyre többször bele lehet futni, főleg termelői piacokon. Könnyen termeszthető kiskertben is, ha van helyünk, érdemes próbálkozni vele.
Allergiás vagy? Vigyázz, mert ezek az ételek felerősíthetik a tüneteket
Sok allergiás érzékeli, hogy panaszai olyankor is megjelennek, illetve erősödnek, amikor nem túl magas az allergénkoncentráció a környezetükben.
Burgonya
10 dolog, amit jó tudni a krumpliról!
Imádjuk sütve, főzve, tepsiben pirítva. Egy magyar éves krumplifogyasztása 60 kiló. Ám ezeket az infókat jó, ha tudod a kedvenc köretünkről!
Íme a tökéletes sült csirke titka
A csirke igazi jolly joker, ha húsételekről van szó. Bár önmagában nincs benne semmi izgalmas, de kiválóan fűszerezhető, rengeteg szósz illik hozzá, és gyorsan elkészül.
Mit együnk a vajas kenyerünk mellé?
Íme pár vitamindús és tényleg filléres ötletünk, hogy mivel dobjuk fel a szendvicseinket:
Medvehagyma kisokos: Így gyűjtsd be a tavasz első szuperzöldjét
A medvehagyma – a hóvirág mellett – a kora tavaszi erdő egyik jellegzetes növénye. A jótékony hatású növény gyűjtési szezonja március végére, április elejére esik.

Hajóbemutatók - 10db

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Videók

Hegymászás

Receptsarok

Ausztria

Fallabda

Horgászat