Zöldbors-mártásos sertésragu zsenge tökkel
480 CAL 100 perc Nehézség: 2
Fehér csokis brownie nyalóka
230 CAL 125 perc Nehézség: 1
Oregánós főtt-sült kukorica sült paprikával
290 CAL 65 perc Nehézség: 1
Lecsós padlizsán csirkemellel
280 CAL - perc Nehézség: 1

Teszt Összes 10db

Így készül az eredeti smarni, azaz a császármorzsa – recepttel!
Van, aki nem szereti a császármorzsát? Aligha. Mutatjuk, hogyan készül az EREDETI, Ferenc József kedvence.
Így főzd be a paradicsomot télire!
Mindjárt itt az augusztus, és a paradicsombefőzés! Készíthetünk paradicsomlevet, paradicsompürét, darabos paradicsomot – cikkünkben összeszedjük a tudnivalókat.
Ezért csodazöldség a cukkini
Húsz-harminc éve alig ismertük, ma már alig van olyan kiskert, amelyben nincs néhány bokorral belőle. Bőtermő, finom, egészséges, nem is hizlal, miért is ne szeretnénk.
3 ok, amiért a lecsó az egyik legegészségesebb étel a világon
A lecsó igazi nyári étel, és mindhárom fontos hozzávalója, a paradicsom, a paprika és a hagyma is igazi ajándék a szervezet számára. Lássuk, miért!
5 tuti dresszing – avagy így lesz ellenállhatatlan a salátád!
A ropogós zöldségekből, tésztából vagy burgonyából készült salátáknak eltérő karaktert adhatsz a különböző dresszingekkel. 5 lehengerlő változatot mutatunk.
A tepsis ételek a háziasszonyok legjobb barátai
A tepsis rakott ételek az elfoglalt háziasszonyok legjobb barátai. Negyedóra alatt bepakoljuk, betoljuk a sütőbe, aztán magától meg is sül, az ég világon semmi dolgunk vele.
Nyaralós reggeli itthon
Utazunk itthon, külföldön, mindenfelé. Mindenütt eszünk reggelit, egyrészt, mert finom, másrészt kell az energia az egész napi nyaraláshoz. Aztán hazaérve olyan jólesik felidézni a kalandokat, amelyekhez szorosan hozzátartoznak az ízek is. A nyári emlékekből raktuk össze a nagy vasárnapi reggelinket.
Főtt kukorica tíz perc alatt
Imádjuk a főtt kukoricát, de nincs kedvünk órákig főzni, és közben fűteni az egyébként is túl meleg konyhát. Van egy jó hírünk: ha jó az alapanyag, akkor tényleg tíz perc alatt elkészül.
8 tipp, amire a citromot használhatod az étkezésen kívül
A legtöbben persze azt hiszik, hogy ízesítésre vagy egészségmegőrzésre használhatják, pedig ha okosan kihasználod a gyümölcs rejtett erejét, igazi környezetbarát házi tündérré változhatsz.
Neked is bebőrösödik a puding teteje? Ezzel a trükkel garantáltan nem lesz többé problémád
A puding felülete könnyen bebőrösödhet, ha levegővel érintkezik és ezt a hártyát nem szívesen esszük meg. Mutatunk egy pofonegyszerű trükköt, amivel elkerülhető a puding bebőrösödése.

SPARTATHLON, SZEPTEMBER 28-29.

Így készül az eredeti smarni, azaz a császármorzsa – recepttel!
Van, aki nem szereti a császármorzsát? Aligha. Mutatjuk, hogyan készül az EREDETI, Ferenc József kedvence.
Újkrumplipucolási kisokos
Sok helyen árulnak tisztított, zacskózott gumókat, de nem javasoljuk a használatukat, a héj nélküli ácsorgás során elveszítik a beltartalmuk és ízük nagy részét.
7 tipp a tökéletes máglyarakáshoz
7 jó tanács, amit érdemes megfogadni a kedvenc maradékmentő finomságunk elkészítéséhez!
Meglepő, de így hat az egészségünkre a meggy és a cseresznye!
Tudták, hogy a hosszú hadjáratokon cseresznyével oltották szomjukat a katonák az ókori Rómában, a meggy kitűnő vesetisztító és vízhajtó, a málnalevéltea pedig enyhíti a reggeli rosszulléteket a várandós nőknél?

rossz

rossz

valami

5 étel, amit elkészíthetsz a kenyérpirítóban
Ezek a konyhai eszközök nem olyan sokoldalúak, mint egy mikrohullámú sütő, vagy egy kenyérsütő, de olyan ételek elkészítéséhez is használhatod, amire nem is gondoltál.
Így válassz grillt a kertbe – Ezt tanácsolják a Praktiker szakértői
A grillezés amerikai dolognak tűnik, hiszen megannyi filmben és sorozatban láthatjuk, ahogy a férfiak a kertben sütögetnek, miközben a család és a barátok is összegyűlnek a kerti parti során. A grillezés az egyik legősibb módja az ételek elkészítésének és talán az egyik legegészségesebb is. Nem szabad azonban összekeverni a nyílt láng fölött történő sütögetéssel, a grillben ugyanis nincs láng, hanem az izzó faszénparázs hőjét használjuk fel arra, hogy a húsok, zöldségek és halak tökéletesre készüljenek.
4 ok, hogy minden nap egyél málnát
Egy könnyed, nyári délutánt egy maréknyi frissen szedett málnával bármikor tökéletessé varázsolhatsz! Ráadásul a gyümölcs nem csak finom, de az egészségedre és a szépségedre is pozitív hatással van!
Hogyan készül a rántás?
Ma már ugyan kicsit kiment a divatból de van jó néhány közkedvelt magyaros étel, amelyekből egyszerűen nem hiányozhat az az állag és az az íz.
Felejtse el a leveskockát! Ezekkel ízesítsen!
Nagy divatja van a házi ételízesítőknek, jogosan. Természetesen a boltik között is találunk tartósítószer- és ízfokozószer-menteseket, de otthon is nagyon könnyen elkészíthetjük a saját változatunkat.
Mutatjuk a szezon hat legjobb pitéjét
A rendes, régimódi háztartásokban mindig volt otthon egy kis házi sütemény, mikor minek volt szezonja. Télen almás, túrós – nyáron meg ami terem a kert végében: ribizlis, meggyes, egreses. Ünnepnapokon habsapkát is kapott, de a hétköznapi, egyszerű tésztás is isteni volt. Ezeket az ízeket keresve megsütöttük a szezon hat legjobb pitéjét, a változatosság kedvéért kereken. Tartsanak velünk, kóstolják meg mindegyiket.

KÖZELKÉP – INTERJÚK, PORTRÉK

Imádod a hamburgert? Így lesz tökéletes, ha otthon készíted
Imádják a gyerekek, de szereted pontosan tudni, miből készül? Csinálj nekik házit! Ha készen vásárolod hozzá a bucit, tényleg gyorskaja lesz!
Tedd! Ne tedd!
5 tanács, ami jól jön, ha újkrumpliból készül az ebéd
Bár az újkrumpli azt jelzi, hogy végre itt a nyár, ezt most az időjárás, mintha nem támasztaná alá.
6 konyhai trükk, ami biztosan hasznodra lesz főzés közben
A neten rengeteg konyhai trükk kering, amik aztán a gyakorlatban vagy beválnak, vagy nem. Az alábbi hat dolog azonban biztosan működik, hiszen a sütés-főzés alapja nem más, mint fizika és kémia.
Így született meg a Holstein-szelet
Így született meg a Holstein-szelet
A német konyháról sokan azt tartják, hogy nem érdemes az igazi figyelemre, hiszen csak kolbászból és párolt káposztából áll. Ettől nagyobbat nem is tévedhetnének!
Így grillezz gombát
Ha valaki vegán, az nem jelenti azt, hogy a közös nyári sütögetésen kizárásos alapon csak a grillsajt jár neki!
5+1 villámgyors gabonaköret, ha már unod a sült krumplit
Ezekkel a villámgyorsan elkészíthető gabonaköretekkel változatosabbá teheted az étrended.
11 baki rizsfőzés közben, amit eddig te is elkövettél
Előfordulnak olyan hibák, amiket könnyű elkövetni, a végeredményt pedig hamar porrá rombolhatják. Mutatjuk, mire érdemes figyelni:
Így tárold az élelmiszereket, hogy frissek maradjanak
A zöldségek és a gyümölcsök nagyon egészségesek, finomak, és rengetegféle étel készíthető belőlük. Csak egy gond van velük, hogy viszonylag hamar megromlanak vagy fonnyadttá válnak. Az alábbi egyszerű praktikákkal azonban könnyebb őket tovább frissen tartani.
Fedezzük fel újra a mángoldot!
Mediterrán országok piacain gyakran találkozhatunk a nagy zöld levélcsokrokkal. Szerencsére ma már itthon is egyre többször bele lehet futni, főleg termelői piacokon. Könnyen termeszthető kiskertben is, ha van helyünk, érdemes próbálkozni vele.
Allergiás vagy? Vigyázz, mert ezek az ételek felerősíthetik a tüneteket
Sok allergiás érzékeli, hogy panaszai olyankor is megjelennek, illetve erősödnek, amikor nem túl magas az allergénkoncentráció a környezetükben.
Burgonya
10 dolog, amit jó tudni a krumpliról!
Imádjuk sütve, főzve, tepsiben pirítva. Egy magyar éves krumplifogyasztása 60 kiló. Ám ezeket az infókat jó, ha tudod a kedvenc köretünkről!
Íme a tökéletes sült csirke titka
A csirke igazi jolly joker, ha húsételekről van szó. Bár önmagában nincs benne semmi izgalmas, de kiválóan fűszerezhető, rengeteg szósz illik hozzá, és gyorsan elkészül.
Mit együnk a vajas kenyerünk mellé?
Íme pár vitamindús és tényleg filléres ötletünk, hogy mivel dobjuk fel a szendvicseinket:
Medvehagyma kisokos: Így gyűjtsd be a tavasz első szuperzöldjét
A medvehagyma – a hóvirág mellett – a kora tavaszi erdő egyik jellegzetes növénye. A jótékony hatású növény gyűjtési szezonja március végére, április elejére esik.
4 tipp, hogy tökéletes legyen a lasagne
A lasagne a csőben sütött ételek közül az egyik igazi nagy kedvenc. Ha a legeslegjobb lasagne-t szeretnénk elkészíteni, akkor érdemes a rétegeket magunknak előállítani – mutatjuk, hogyan!
Hungarikum
10 tarhonyás étel, amit gyorsan elkészíthetünk
Levesek, és egytálételek fő alapanyaga lehet a tarhonya, amit ma már inkább boltban veszünk.

Hajóbemutatók - 10db

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Videók

Hegymászás

Receptsarok

Ausztria

Fallabda

Horgászat