Tepsis mustáros tarja
- CAL 75 perc Nehézség: 1
Kókuszkrémes márványkuglóf
430 CAL 70 perc Nehézség: 1
Felvidéki krémes
- CAL 90 perc Nehézség: 2
Baconös kelbimbó hagymás krumplival
500 CAL 95 perc Nehézség: 1

Teszt Összes 10db

Kicsit harsány, de farsang van, nem?
Az errefelé szokásos aranybarna, porcukros, esetleg lekvárral pöttyözött fánkokhoz képest igencsak cifrák a színes, cukormázas amerikai fánkok. De még közöttük is kitűnik a lila, sárga és zöld színekben pompázó King cake.
Kedvencünk
Így született a paprikás csirke +3 hiba, amit elkövethet a főzésnél
Sok szafttal és házi nokedlivel esszük az egyik legmagyarosabb ételt a paprikás csirkét. De hogyan született ez a finomság, és mire kell figyelni a főzésnél, hogy tökéletes végeredményt kapjunk.
A világ egyik legjobb és legegyszerűbb süteménye
A CNN Travel összeállított egy ötvenes listát a világ legjobb desszertjeiből. A sok csodás édesség között ott szerepel egy szerény kis kevert tészta is.
5 trükk, ha túl zsíros lett az étel
Túl zsíros lett a leves vagy a mártás? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel zsírtalaníthatod az ételeket.
Ha így sütöd a szalonnát, nem füstöli be az egész konyhát
A füstölt szalonna zsírja elképesztően finom ízt kölcsönöz a magyaros fogásoknak. A hagymát dinsztelhetjük sima sertészsíron is, de akkor lesz igazán finom az étel, ha frissen olvasztjuk ki a szalonnában található zsiradékot. Mutatunk egy praktikát, amivel se leégni nem fog a szalonna, és még a konyha sem telik meg füsttel.
7 tipp, amivel spórolhatsz süteménysütéskor!
Most, hogy még alaposabban meg kell néznünk, hogy mire, mennyit költünk, olyan spórolós, újrahasznosítós tippeket hoztunk, amiket sütéskor kiválóan lehet alkalmazni!
Gyertyafényes vacsora kettesben
Február 14. Bálint- vagy Valentin-nap, kinek hogy tetszik. A szerelem és a szeretet napja. Egy szál virág, egy jó bor, meg valami jó közös program – ami lehet akár egy gyertyafényes vacsora is. Ha ez utóbbira esett a választás, akkor javaslunk egy különleges menüt hozzá. Kezdők is elkészíthetik, nem kell hozzá szakácstudomány, mégis elbűvölőek a fogások.
Hogyan lesz tökéletes a madártej?
A békebeli vasárnap ebéd húslevessel kezdődik, és madártejjel végződik. Kevés kényeztetőbb desszert létezik ennél a habos, híg vaníliakrémnél. Amilyen egyszerű, olyan könnyű elrontani. Eláruljuk a titkokat.
Ezzel az 5 étellel előzheted meg a szívbetegséget
Szívbarát finomságokért nem kell feltétlenül a gyógyszertárba menni. Íme öt étel, amivel jót tehetünk a szívünknek.
Megjelent a Vidék íze magazin februári száma!
Mától kapható az újságárusoknál a friss lapszám. Húshagyó keddi lakomával, hogy biztosan jóllakjunk a tavaszi nagyböjt előtt. Kínálunk többféle gombócot, sósat és édeset egyaránt. Tartalmas téli ragukat, gyógyító csicsókás fogásokat. Természetesen többféle házi süteményt is találnak a lapban.

SPARTATHLON, SZEPTEMBER 28-29.

Kicsit harsány, de farsang van, nem?
Az errefelé szokásos aranybarna, porcukros, esetleg lekvárral pöttyözött fánkokhoz képest igencsak cifrák a színes, cukormázas amerikai fánkok. De még közöttük is kitűnik a lila, sárga és zöld színekben pompázó King cake.
Gasztrokalandok autóval: tanácsok ínyenceknek
A magyar gasztronómia rengeteget fejlődött az elmúlt években. Immár tíz Michelin-csillagos étterem található hazánkban, és bár még mindig Budapest dominál, a vidéki éttermek is kezdenek felzárkózni a magyar konyha élvonalához. A vidéki éttermek felkeresése azonban idő, ha csak éppen nem azon a környéken lakunk, ezért érdemes a leggyorsabb és hatékonyabb utazási módot választani, azaz autóba pattanni.
Fűszerolajok: Nem mindig a házi a legjobb
Mindenféle okok miatt igyekszünk minél többféle konyhai alapanyagot igyekszünk otthon előállítani. Nagyon divatosak a különböző fűszerolajok, ráadásul rém egyszerűen összedobhatóak egy-két perc alatt.
Gasztronómiai kalandozások: Fine dining és vidéki ízek harmóniája
Az étkezés nemcsak szükséglet, hanem igazi művészet is lehet, amikor a gasztronómia különböző világai találkoznak. A fine dining a luxus, a precizitás és az ízek kifinomult tánca, míg a vidéki gasztronómia a hagyományok, az autentikus alapanyagok és a szívből jövő vendéglátás világa. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan kapcsolódik össze a két világ, és öt különleges gasztronómiai helyszínt is ajánlunk, amelyek garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak.

rossz

rossz

valami

A káposztafélék üdítően változatos világa
A káposztafélék nagy családja rendkívül sokoldalú. A leggyakrabban előforduló fejes és kelkáposzta kifejezetten olcsó és könnyen beszerezhető, de általában a drágább rokonok sem tartoznak a luxusélelmiszerek közé. Ezerféle finomság készíthető belőlük, a magyar konyha egyik kedvenc alapanyaga.
Így lesz tökéltes és habkönnyű a grízgaluska!
A megfelelő állagot persze nem egyszerű elérni, de ezzel az alaprecepttel plusz a két apró trükkel biztosan sikerülni fog!
3 tipp a tartármártáshoz
Nincs rántott sajt tartármártás nélkül! De hogyan kell igazán jól elkészíteni? Ebben segítünk!
A tökéletes pörkölt titka 6 lépésben
Hagyományos magyaros ételünk elkészítése igazán nem bonyolult, de akár bográcsban, akár lábosban főzzük, nem árt odafigyelni pár apróságra, hogy a hús omlós, a szaft pedig sűrű legyen.
Így hat a testedre, ha egy ideig hanyagolod a húst
A hús a magyar konyha szerves része: imádjuk a gulyáslevest, a pörköltet, a pecsenyéket és a sült kolbászt. Ennek ellenére, lehet, hogy érdemes elgondolkozni, és beiktatni néha egy-egy húsmentes időszakot.
9 spórolási trükk, ami jól jöhet süteménysütéskor
Olyan olyan spórolós, újrahasznosítós tippek következnek, amiket sütéskor tudtok kiválóan alkalmazni!

KÖZELKÉP – INTERJÚK, PORTRÉK

Megjelent a Vidék íze magazin januári száma!
Mától kapható az idei első lapszám. Minden alkalomra kínálunk recepteket: disznótoros fogásokat, hiszen ennek van szezonja.
A kívül ropogós, belül omlós kacsacomb titka
A kacsacombhoz idő kell, de ha valami igazán különleges szárnyast kínálnánk az ünnepek alatt, akkor megéri rászánni az időt.
Így tárold a karácsonyi sütiket, hogy sokáig frissek maradjanak
Ha karácsony, akkor süteménnyel megpakolt asztalok – hogy ezek sokáig megőrizzék szavatosságukat, ízüket és finom állagukat, érdemes átböngészni tippjeinket!
Süti
Így lesz tökéletes a piskóta
Kezdő háziasszonyok sokszor, keresik, kutatják, hogy mitől is lesz tökéletes a piskóta alaptésztája.
Így lesz tökéletes a karácsonyi kalács, bejgli
Néhány apró trükk, és nekünk lesz a legfinomabb karácsonyi kalácsunk és bejglink idén! Jöjjenek a tanácsok, na és persze a receptek!
Hogyan süssünk otthon gesztenyét? Hasznos tippek és trükkök
A papírstaniclibe csomagolt forró gesztenye ellenállhatatlan illata, édes ízes és ropogós szélű puha belseje valóban hozzájárul ahhoz, hogy egy-egy őszi-téli nap feledhetetlenné váljon.
Receptekkel!
Mindent az égetett tészta elkészítéséről
Ekler, képviselő fánk, profiterol... Csak néhány népszerű édesség, amely égetett tésztából készül. Hoztunk néhány tanácsot, hogy mindenkinek sikerüljön a tökéletes égetett tészta!
Így marad tovább friss a sajt
Érdemes egyszerre mindig csak annyi sajtot vásárolni, amennyit elfogyaszt a család, ugyanis a maradék egy idő után kiszárad, megsavanyodik, illetve megpenészedik.
Befőzés
Penész a lekváron: megehetjük vagy dobjuk ki?
Mitől penészedik meg a finom, házias lekvár, és megehetjük, ha „lekanalazzuk”, és kidobjuk a romlott részt?
4 tipp a tökéletes mézeskalácshoz
Se szeri, se száma a bevált családi és a facebookon terjedő vagy e-mailben továbbított recepteknek, de alapjában véve csak kétféle karácsonyi mézeskalács létezik: azonnal fogyasztható és több nap (esetleg hét) múlva megpuhuló.
6 ellenállhatatlan fogás céklából
A cékla minden porcikája ehető. Az édes, szép színű gumó csakúgy, mint a formás, zsenge levele. Hosszú ideig csak a savanyított, ecetes céklát ismertük, pedig számtalan egyéb módon is használhatjuk a konyhában. Ehetjük nyersen, főzve, sütve, édesen, sósan – sokoldalúan használhatjuk ezt a könnyen hozzáférhető, olcsó zöldségfélét.
Libázzunk!
Lúdkásától a ropogós libacombig - 12 főétel Márton-napra
Közeleg a Márton-nap ideje hát libát enni! Elhoztuk a kedvenc receptjeinket, amiből kedvedre válogathatsz!
Ezért jó, ha ismered a sárgaborsót
A sárgaborsó nemcsak, hogy nagyon olcsó és egészséges, de rengetegféleképpen elkészíthető, méghozzá nagyon egyszerűen.
Ezekkel a praktikákkal tízezreket spórolhatsz a konyhapénzen
Ha ezeket a spórolási trükköket beveted, tízezreket spórolhatsz egy hónapban a konyhapénzen.
Immunerősítő és gyógyító növények
Az őszi időszak beköszöntével nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az immunrendszerünk erősítésére.
5 mennyei paradicsomszósz, amitől még finomabb lesz a spagetti
A paradicsomszósz egy olyan alapanyag, ami nélkül sokan el sem tudnák képzelni az életüket.

Hajóbemutatók - 10db

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Videók

Hegymászás

Receptsarok

Ausztria

Fallabda

Horgászat