

430 CAL
70 perc
Nehézség: 1


500 CAL
95 perc
Nehézség: 1
Teszt Összes 10db

Az errefelé szokásos aranybarna, porcukros, esetleg lekvárral pöttyözött fánkokhoz képest igencsak cifrák a színes, cukormázas amerikai fánkok. De még közöttük is kitűnik a lila, sárga és zöld színekben pompázó King cake.

Kedvencünk
Sok szafttal és házi nokedlivel esszük az egyik legmagyarosabb ételt a paprikás csirkét. De hogyan született ez a finomság, és mire kell figyelni a főzésnél, hogy tökéletes végeredményt kapjunk.

A CNN Travel összeállított egy ötvenes listát a világ legjobb desszertjeiből. A sok csodás édesség között ott szerepel egy szerény kis kevert tészta is.

Túl zsíros lett a leves vagy a mártás? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel zsírtalaníthatod az ételeket.

A füstölt szalonna zsírja elképesztően finom ízt kölcsönöz a magyaros fogásoknak. A hagymát dinsztelhetjük sima sertészsíron is, de akkor lesz igazán finom az étel, ha frissen olvasztjuk ki a szalonnában található zsiradékot. Mutatunk egy praktikát, amivel se leégni nem fog a szalonna, és még a konyha sem telik meg füsttel.

Most, hogy még alaposabban meg kell néznünk, hogy mire, mennyit költünk, olyan spórolós, újrahasznosítós tippeket hoztunk, amiket sütéskor kiválóan lehet alkalmazni!

Február 14. Bálint- vagy Valentin-nap, kinek hogy tetszik. A szerelem és a szeretet napja. Egy szál virág, egy jó bor, meg valami jó közös program – ami lehet akár egy gyertyafényes vacsora is. Ha ez utóbbira esett a választás, akkor javaslunk egy különleges menüt hozzá. Kezdők is elkészíthetik, nem kell hozzá szakácstudomány, mégis elbűvölőek a fogások.

A békebeli vasárnap ebéd húslevessel kezdődik, és madártejjel végződik. Kevés kényeztetőbb desszert létezik ennél a habos, híg vaníliakrémnél. Amilyen egyszerű, olyan könnyű elrontani. Eláruljuk a titkokat.

Szívbarát finomságokért nem kell feltétlenül a gyógyszertárba menni. Íme öt étel, amivel jót tehetünk a szívünknek.

Mától kapható az újságárusoknál a friss lapszám. Húshagyó keddi lakomával, hogy biztosan jóllakjunk a tavaszi nagyböjt előtt. Kínálunk többféle gombócot, sósat és édeset egyaránt. Tartalmas téli ragukat, gyógyító csicsókás fogásokat. Természetesen többféle házi süteményt is találnak a lapban.
SPARTATHLON, SZEPTEMBER 28-29.

Az errefelé szokásos aranybarna, porcukros, esetleg lekvárral pöttyözött fánkokhoz képest igencsak cifrák a színes, cukormázas amerikai fánkok. De még közöttük is kitűnik a lila, sárga és zöld színekben pompázó King cake.
A magyar gasztronómia rengeteget fejlődött az elmúlt években. Immár tíz Michelin-csillagos étterem található hazánkban, és bár még mindig Budapest dominál, a vidéki éttermek is kezdenek felzárkózni a magyar konyha élvonalához. A vidéki éttermek felkeresése azonban idő, ha csak éppen nem azon a környéken lakunk, ezért érdemes a leggyorsabb és hatékonyabb utazási módot választani, azaz autóba pattanni.
Mindenféle okok miatt igyekszünk minél többféle konyhai alapanyagot igyekszünk otthon előállítani. Nagyon divatosak a különböző fűszerolajok, ráadásul rém egyszerűen összedobhatóak egy-két perc alatt.
Az étkezés nemcsak szükséglet, hanem igazi művészet is lehet, amikor a gasztronómia különböző világai találkoznak. A fine dining a luxus, a precizitás és az ízek kifinomult tánca, míg a vidéki gasztronómia a hagyományok, az autentikus alapanyagok és a szívből jövő vendéglátás világa. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan kapcsolódik össze a két világ, és öt különleges gasztronómiai helyszínt is ajánlunk, amelyek garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak.
rossz
rossz
valami
A káposztafélék nagy családja rendkívül sokoldalú. A leggyakrabban előforduló fejes és kelkáposzta kifejezetten olcsó és könnyen beszerezhető, de általában a drágább rokonok sem tartoznak a luxusélelmiszerek közé. Ezerféle finomság készíthető belőlük, a magyar konyha egyik kedvenc alapanyaga.
A megfelelő állagot persze nem egyszerű elérni, de ezzel az alaprecepttel plusz a két apró trükkel biztosan sikerülni fog!
Nincs rántott sajt tartármártás nélkül! De hogyan kell igazán jól elkészíteni? Ebben segítünk!
KORÁBBI TÉMÁINK

Hagyományos magyaros ételünk elkészítése igazán nem bonyolult, de akár bográcsban, akár lábosban főzzük, nem árt odafigyelni pár apróságra, hogy a hús omlós, a szaft pedig sűrű legyen.

A hús a magyar konyha szerves része: imádjuk a gulyáslevest, a pörköltet, a pecsenyéket és a sült kolbászt. Ennek ellenére, lehet, hogy érdemes elgondolkozni, és beiktatni néha egy-egy húsmentes időszakot.

Olyan olyan spórolós, újrahasznosítós tippek következnek, amiket sütéskor tudtok kiválóan alkalmazni!
KÖZELKÉP – INTERJÚK, PORTRÉK

Mától kapható az idei első lapszám. Minden alkalomra kínálunk recepteket: disznótoros fogásokat, hiszen ennek van szezonja.

A kacsacombhoz idő kell, de ha valami igazán különleges szárnyast kínálnánk az ünnepek alatt, akkor megéri rászánni az időt.

Ha karácsony, akkor süteménnyel megpakolt asztalok – hogy ezek sokáig megőrizzék szavatosságukat, ízüket és finom állagukat, érdemes átböngészni tippjeinket!

Süti
Kezdő háziasszonyok sokszor, keresik, kutatják, hogy mitől is lesz tökéletes a piskóta alaptésztája.

Néhány apró trükk, és nekünk lesz a legfinomabb karácsonyi kalácsunk és bejglink idén! Jöjjenek a tanácsok, na és persze a receptek!

A papírstaniclibe csomagolt forró gesztenye ellenállhatatlan illata, édes ízes és ropogós szélű puha belseje valóban hozzájárul ahhoz, hogy egy-egy őszi-téli nap feledhetetlenné váljon.

Receptekkel!
Ekler, képviselő fánk, profiterol... Csak néhány népszerű édesség, amely égetett tésztából készül. Hoztunk néhány tanácsot, hogy mindenkinek sikerüljön a tökéletes égetett tészta!

Érdemes egyszerre mindig csak annyi sajtot vásárolni, amennyit elfogyaszt a család, ugyanis a maradék egy idő után kiszárad, megsavanyodik, illetve megpenészedik.

Befőzés
Mitől penészedik meg a finom, házias lekvár, és megehetjük, ha „lekanalazzuk”, és kidobjuk a romlott részt?

Se szeri, se száma a bevált családi és a facebookon terjedő vagy e-mailben továbbított recepteknek, de alapjában véve csak kétféle karácsonyi mézeskalács létezik: azonnal fogyasztható és több nap (esetleg hét) múlva megpuhuló.

A cékla minden porcikája ehető. Az édes, szép színű gumó csakúgy, mint a formás, zsenge levele. Hosszú ideig csak a savanyított, ecetes céklát ismertük, pedig számtalan egyéb módon is használhatjuk a konyhában. Ehetjük nyersen, főzve, sütve, édesen, sósan – sokoldalúan használhatjuk ezt a könnyen hozzáférhető, olcsó zöldségfélét.

Libázzunk!
Közeleg a Márton-nap ideje hát libát enni! Elhoztuk a kedvenc receptjeinket, amiből kedvedre válogathatsz!

A sárgaborsó nemcsak, hogy nagyon olcsó és egészséges, de rengetegféleképpen elkészíthető, méghozzá nagyon egyszerűen.

Ha ezeket a spórolási trükköket beveted, tízezreket spórolhatsz egy hónapban a konyhapénzen.

Az őszi időszak beköszöntével nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az immunrendszerünk erősítésére.

A paradicsomszósz egy olyan alapanyag, ami nélkül sokan el sem tudnák képzelni az életüket.
Hajóbemutatók - 10db
AJÁNLÓ
- Aus. Open: Próbálom igazán megélni ezt a győzelmet – Marozsán Fábián
A legjobb 32 közé jutó játékos büszke rá, hogy szettveszteség nélkül verte meg Francesco Cerúndolót.