- CAL
50 perc
Nehézség: 1
- CAL
110 perc
Nehézség: 1
Teszt Összes 10db
Csirkénél nagyobb állatot ritkán sütünk egyben. A legtöbb családnak túl nagy, nem is olcsó, és nem is könnyű egy ilyen nagy darab hús ízesítése és sütése. Márton-nap tájékán azért előfordul, hogy úgy döntünk, egy egész hízott libát vagy kacsát sütünk. Megmutatjuk, hogyan tudjuk szépen szeletelni.
Libázzunk!
Közeleg a Márton-nap ideje hát libát enni! Elhoztuk a kedvenc receptjeinket, amiből kedvedre válogathatsz!
Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki az elsózott ételt! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted a főztödet!
Örök dilemma, hogyan lehet otthon is ropogós, és vékony chipset előállítani. Találtunk egy tuti megoldást, ráadásul sem sok olaj, sem sima krumpli nem kell hozzá!
Megosztó gyümölcs a birs, sokan rajonganak érte, mások már az illatát sem szeretik. Érdemes vele összebarátkozni, mert rengeteg vitamint és hasznos ásványi anyagot tartalmaz.
A sok babos étel között talán a sólet hozza leginkább lázba az embereket, ízes, fűszeres, laktató, kényeztető egytálétel, pont az ilyen zegernyés időkre való.
Az írek hagyományos szódás kenyere kelesztés nélkül készül, egy óra alatt megvagyunk vele, így ha korán nekilátunk, a család már ezt eheti reggelire!
A sárgaborsó nemcsak, hogy nagyon olcsó és egészséges, de rengetegféleképpen elkészíthető, méghozzá nagyon egyszerűen.
Hívhatod tócsninak, rösztinek vagy lepcsánkának, a lényegen nem változtat: így is, úgy is finomak, egyszerűen elkészíthetők, és mindnek reszelt krumpli az alapja.
Ha ezeket a spórolási trükköket beveted, tízezreket spórolhatsz egy hónapban a konyhapénzen.
SPARTATHLON, SZEPTEMBER 28-29.
Csirkénél nagyobb állatot ritkán sütünk egyben. A legtöbb családnak túl nagy, nem is olcsó, és nem is könnyű egy ilyen nagy darab hús ízesítése és sütése. Márton-nap tájékán azért előfordul, hogy úgy döntünk, egy egész hízott libát vagy kacsát sütünk. Megmutatjuk, hogyan tudjuk szépen szeletelni.
Ez a szép színű gyökérzöldség nem tartozik a legnagyobb kedvencek közé, pedig szint egész évben kapható, olcsó, ráadásul nagyon egészséges a fogyasztása. Levestől a desszertig sokféle fogás készíthető vele, illetve belőle.
Gyönyörű a színe, könnyű elkészíteni, finom, tele van hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, nem is megfizethetetlen.
Az esős, sötét őszi délutánokon muszáj kávészünetet tartani. A forró kávéhoz pedig remekül illik a fahéjas csiga. Tehát hogy rövidre zárjuk, ősszel sok sütit kell enni. Sokféleképpen formázhatjuk kedvencünket, az a lényeg, hogy legyen jó sok ropogós sarkocskája, belül legyen foszlós, és itt-ott áztassa át a fahéjas-cukros vaj.
rossz
rossz
valami
A két legnépszerűbb savanyúság a kovászos uborka és a csalamádé. Az előbbit nem is olyan nehéz elkészíteni, még akár a kezdő háziasszonyok is megpróbálkozhatnak vele, hiszen szinte garantált az ízletes végeredmény.
Az őszi időszak beköszöntével nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az immunrendszerünk erősítésére.
A paradicsomszósz egy olyan alapanyag, ami nélkül sokan el sem tudnák képzelni az életüket.
KORÁBBI TÉMÁINK
Mi legyen a vacsora?
Szeretjük a paprikás kolbászt, de nemcsak felkarikázva, kenyérrel fogyasztva, hanem a vacsorába belesütve, főzve is imádjuk. Hoztunk is tíz receptet kolbásszal!
A hideg őszi és téli estéken jól esik egy pohár gyömbérteát elkortyolgatni. Ám a gyömbér nem csak a megfázás ellen csodaszer.
Előfordulnak olyan hibák, amiket könnyű elkövetni, a végeredményt pedig hamar porrá rombolhatják. Mutatjuk, mire érdemes figyelni:
KÖZELKÉP – INTERJÚK, PORTRÉK
Így született meg a Holstein-szelet
A német konyháról sokan azt tartják, hogy nem érdemes az igazi figyelemre, hiszen csak kolbászból és párolt káposztából áll. Ettől nagyobbat nem is tévedhetnének!
Biztosan jól tárolja az uborkát? Na és a mézet, vagy az avokádót? Íme a leggyakoribb hibák, amiket elkövetünk.
Ha túl sok lett a kelt tészta, tegyük a mélyhűtőbe, így később is felhasználható lesz. Hogy mit kell tudni az ilyen tészta fagyasztásáról? Ebben segítünk most!
Biztos találkoztak már ezekkel a magokkal a nagyobb élelmiszer-áruházakban, zöldségeseknél. A jól megszokott dió, mogyoró, pisztácia, mandula mellett érdemes ezeket is megkóstolni.
Az őszi hónapok vitathatatlan sztárja a sütőtök: sütve, főzve, édesen, sósan egyaránt imádjuk. Ismerd meg a legfontosabbakat a vásárlásáról és elkészítéséről!
Pontosan tudod, milyen értékes táplálék a máj, szereted is, de otthon nem készíted, mert soha nem puhul meg?
Az őszi időszakban érdemes felhasználni a betárazott babjainkat és összeütni egy tartalmas, gazdag bablevest, ami után elég egy jó túrógombóc vagy palacsinta, és máris komplett az ebéd!
Unja, hogy nem kap a boltban „normális” zsemlét? Három bevált receptet hoztunk, amelyeket érdemes kipróbálnia!
A nyár ugyan véget ért, a karakteres levendula ízét azonban nem kell nélkülöznünk az őszi hónapokban sem. Összegyűjtöttük a legegyszerűbb recepteket, melyeket elkészíthetünk levendulával!
Annak ellenére, hogy a tojásleves egy rendkívül egyszerű, kevés alapanyagot felvonultató étel, mégis számtalan változata ismert, tipikusan olyan fogás, amit mindenütt ugyanúgy készítenek és mégis másképp.
Süti
Tökkel, almával, mákkal, túróval...a rétest ezernyi finomsággal megtölthetjük, de mennyire jól ismerjük ezt a népszerű süteményt?
Imádjuk a palacsintát, ám sütni már nem mindenki szereti. Bizony egyik kedvenc desszertünk elkészítése számtalan buktatóval jár.
Vidék íze receptek
Egyszerű, de finom csirkés egyáltételek. Vacsorára, vagy ebédre is remek megoldás!
Úgy az igazi, ha a bőre ropogós, de a húsa omlós. Mutatjuk a fortélyokat!
Nem csupán finom és egészséges, de megszámlálhatatlan jótékony hatása van és a szépségápolás szuperfegyvere is, mi az? A kajszibarack.
Büdös és ártalmas
Óvjuk a környezetünket, és a saját konyhánkat is azzal, hogy nem öntünk bele mindent a lefolyóba. Tippek, tanácsok.
Hajóbemutatók - 10db
AJÁNLÓ
- Aus. Open: Próbálom igazán megélni ezt a győzelmet – Marozsán Fábián
A legjobb 32 közé jutó játékos büszke rá, hogy szettveszteség nélkül verte meg Francesco Cerúndolót.