
480 CAL
100 perc
Nehézség: 2

230 CAL
125 perc
Nehézség: 1


Teszt Összes 10db

Van, aki nem szereti a császármorzsát? Aligha. Mutatjuk, hogyan készül az EREDETI, Ferenc József kedvence.

Mindjárt itt az augusztus, és a paradicsombefőzés! Készíthetünk paradicsomlevet, paradicsompürét, darabos paradicsomot – cikkünkben összeszedjük a tudnivalókat.

Húsz-harminc éve alig ismertük, ma már alig van olyan kiskert, amelyben nincs néhány bokorral belőle. Bőtermő, finom, egészséges, nem is hizlal, miért is ne szeretnénk.

A lecsó igazi nyári étel, és mindhárom fontos hozzávalója, a paradicsom, a paprika és a hagyma is igazi ajándék a szervezet számára. Lássuk, miért!

A ropogós zöldségekből, tésztából vagy burgonyából készült salátáknak eltérő karaktert adhatsz a különböző dresszingekkel. 5 lehengerlő változatot mutatunk.

A tepsis rakott ételek az elfoglalt háziasszonyok legjobb barátai. Negyedóra alatt bepakoljuk, betoljuk a sütőbe, aztán magától meg is sül, az ég világon semmi dolgunk vele.

Utazunk itthon, külföldön, mindenfelé. Mindenütt eszünk reggelit, egyrészt, mert finom, másrészt kell az energia az egész napi nyaraláshoz. Aztán hazaérve olyan jólesik felidézni a kalandokat, amelyekhez szorosan hozzátartoznak az ízek is. A nyári emlékekből raktuk össze a nagy vasárnapi reggelinket.

Imádjuk a főtt kukoricát, de nincs kedvünk órákig főzni, és közben fűteni az egyébként is túl meleg konyhát. Van egy jó hírünk: ha jó az alapanyag, akkor tényleg tíz perc alatt elkészül.

A legtöbben persze azt hiszik, hogy ízesítésre vagy egészségmegőrzésre használhatják, pedig ha okosan kihasználod a gyümölcs rejtett erejét, igazi környezetbarát házi tündérré változhatsz.

A puding felülete könnyen bebőrösödhet, ha levegővel érintkezik és ezt a hártyát nem szívesen esszük meg. Mutatunk egy pofonegyszerű trükköt, amivel elkerülhető a puding bebőrösödése.
SPARTATHLON, SZEPTEMBER 28-29.

Van, aki nem szereti a császármorzsát? Aligha. Mutatjuk, hogyan készül az EREDETI, Ferenc József kedvence.
Sok helyen árulnak tisztított, zacskózott gumókat, de nem javasoljuk a használatukat, a héj nélküli ácsorgás során elveszítik a beltartalmuk és ízük nagy részét.
7 jó tanács, amit érdemes megfogadni a kedvenc maradékmentő finomságunk elkészítéséhez!
Tudták, hogy a hosszú hadjáratokon cseresznyével oltották szomjukat a katonák az ókori Rómában, a meggy kitűnő vesetisztító és vízhajtó, a málnalevéltea pedig enyhíti a reggeli rosszulléteket a várandós nőknél?
rossz
rossz
valami
Ezek a konyhai eszközök nem olyan sokoldalúak, mint egy mikrohullámú sütő, vagy egy kenyérsütő, de olyan ételek elkészítéséhez is használhatod, amire nem is gondoltál.
A grillezés amerikai dolognak tűnik, hiszen megannyi filmben és sorozatban láthatjuk, ahogy a férfiak a kertben sütögetnek, miközben a család és a barátok is összegyűlnek a kerti parti során. A grillezés az egyik legősibb módja az ételek elkészítésének és talán az egyik legegészségesebb is. Nem szabad azonban összekeverni a nyílt láng fölött történő sütögetéssel, a grillben ugyanis nincs láng, hanem az izzó faszénparázs hőjét használjuk fel arra, hogy a húsok, zöldségek és halak tökéletesre készüljenek.
Egy könnyed, nyári délutánt egy maréknyi frissen szedett málnával bármikor tökéletessé varázsolhatsz! Ráadásul a gyümölcs nem csak finom, de az egészségedre és a szépségedre is pozitív hatással van!
KORÁBBI TÉMÁINK

Ma már ugyan kicsit kiment a divatból de van jó néhány közkedvelt magyaros étel, amelyekből egyszerűen nem hiányozhat az az állag és az az íz.

Nagy divatja van a házi ételízesítőknek, jogosan. Természetesen a boltik között is találunk tartósítószer- és ízfokozószer-menteseket, de otthon is nagyon könnyen elkészíthetjük a saját változatunkat.

A rendes, régimódi háztartásokban mindig volt otthon egy kis házi sütemény, mikor minek volt szezonja. Télen almás, túrós – nyáron meg ami terem a kert végében: ribizlis, meggyes, egreses. Ünnepnapokon habsapkát is kapott, de a hétköznapi, egyszerű tésztás is isteni volt. Ezeket az ízeket keresve megsütöttük a szezon hat legjobb pitéjét, a változatosság kedvéért kereken. Tartsanak velünk, kóstolják meg mindegyiket.
KÖZELKÉP – INTERJÚK, PORTRÉK

Imádják a gyerekek, de szereted pontosan tudni, miből készül? Csinálj nekik házit! Ha készen vásárolod hozzá a bucit, tényleg gyorskaja lesz!

Tedd! Ne tedd!
Bár az újkrumpli azt jelzi, hogy végre itt a nyár, ezt most az időjárás, mintha nem támasztaná alá.

A neten rengeteg konyhai trükk kering, amik aztán a gyakorlatban vagy beválnak, vagy nem. Az alábbi hat dolog azonban biztosan működik, hiszen a sütés-főzés alapja nem más, mint fizika és kémia.

Így született meg a Holstein-szelet
A német konyháról sokan azt tartják, hogy nem érdemes az igazi figyelemre, hiszen csak kolbászból és párolt káposztából áll. Ettől nagyobbat nem is tévedhetnének!

Ha valaki vegán, az nem jelenti azt, hogy a közös nyári sütögetésen kizárásos alapon csak a grillsajt jár neki!

Ezekkel a villámgyorsan elkészíthető gabonaköretekkel változatosabbá teheted az étrended.

Előfordulnak olyan hibák, amiket könnyű elkövetni, a végeredményt pedig hamar porrá rombolhatják. Mutatjuk, mire érdemes figyelni:

A zöldségek és a gyümölcsök nagyon egészségesek, finomak, és rengetegféle étel készíthető belőlük. Csak egy gond van velük, hogy viszonylag hamar megromlanak vagy fonnyadttá válnak. Az alábbi egyszerű praktikákkal azonban könnyebb őket tovább frissen tartani.

Mediterrán országok piacain gyakran találkozhatunk a nagy zöld levélcsokrokkal. Szerencsére ma már itthon is egyre többször bele lehet futni, főleg termelői piacokon. Könnyen termeszthető kiskertben is, ha van helyünk, érdemes próbálkozni vele.

Sok allergiás érzékeli, hogy panaszai olyankor is megjelennek, illetve erősödnek, amikor nem túl magas az allergénkoncentráció a környezetükben.

Burgonya
Imádjuk sütve, főzve, tepsiben pirítva. Egy magyar éves krumplifogyasztása 60 kiló. Ám ezeket az infókat jó, ha tudod a kedvenc köretünkről!

A csirke igazi jolly joker, ha húsételekről van szó. Bár önmagában nincs benne semmi izgalmas, de kiválóan fűszerezhető, rengeteg szósz illik hozzá, és gyorsan elkészül.

Íme pár vitamindús és tényleg filléres ötletünk, hogy mivel dobjuk fel a szendvicseinket:

A medvehagyma – a hóvirág mellett – a kora tavaszi erdő egyik jellegzetes növénye. A jótékony hatású növény gyűjtési szezonja március végére, április elejére esik.

A lasagne a csőben sütött ételek közül az egyik igazi nagy kedvenc. Ha a legeslegjobb lasagne-t szeretnénk elkészíteni, akkor érdemes a rétegeket magunknak előállítani – mutatjuk, hogyan!

Hungarikum
Levesek, és egytálételek fő alapanyaga lehet a tarhonya, amit ma már inkább boltban veszünk.
Hajóbemutatók - 10db
AJÁNLÓ
- Aus. Open: Próbálom igazán megélni ezt a győzelmet – Marozsán Fábián
A legjobb 32 közé jutó játékos büszke rá, hogy szettveszteség nélkül verte meg Francesco Cerúndolót.