Mini almás pite
- CAL 175 perc Nehézség: 1
Túrós kukoricagombóc szalonnás hagymával, tejföllel
- CAL 50 perc Nehézség: 1
Lekváros kelt kifli
- CAL 120 perc Nehézség: 1
Német almatorta sós karamellkrémmel
- CAL 110 perc Nehézség: 1

Teszt Összes 10db

Hogyan szeleteljük fel szépen az egészben sült libát?
Csirkénél nagyobb állatot ritkán sütünk egyben. A legtöbb családnak túl nagy, nem is olcsó, és nem is könnyű egy ilyen nagy darab hús ízesítése és sütése. Márton-nap tájékán azért előfordul, hogy úgy döntünk, egy egész hízott libát vagy kacsát sütünk. Megmutatjuk, hogyan tudjuk szépen szeletelni.
Libázzunk!
Lúdkásától a ropogós libacombig - 12 főétel Márton-napra
Közeleg a Márton-nap ideje hát libát enni! Elhoztuk a kedvenc receptjeinket, amiből kedvedre válogathatsz!
Így mentsd meg az elsózott ételt – 5 kipróbált tipp
Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki az elsózott ételt! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted a főztödet!
Így lesz szuperropogós és fűszeres a házi chips!
Örök dilemma, hogyan lehet otthon is ropogós, és vékony chipset előállítani. Találtunk egy tuti megoldást, ráadásul sem sok olaj, sem sima krumpli nem kell hozzá!
Illatos, fanyar birs
Megosztó gyümölcs a birs, sokan rajonganak érte, mások már az illatát sem szeretik. Érdemes vele összebarátkozni, mert rengeteg vitamint és hasznos ásványi anyagot tartalmaz.
A világ legegyszerűbb étele: a sólet
A sok babos étel között talán a sólet hozza leginkább lázba az embereket, ízes, fűszeres, laktató, kényeztető egytálétel, pont az ilyen zegernyés időkre való.
Így lesz villámgyorsan friss kenyered: szódás cipó lépésről lépésre
Az írek hagyományos szódás kenyere kelesztés nélkül készül, egy óra alatt megvagyunk vele, így ha korán nekilátunk, a család már ezt eheti reggelire!
Ezért jó, ha ismered a sárgaborsót
A sárgaborsó nemcsak, hogy nagyon olcsó és egészséges, de rengetegféleképpen elkészíthető, méghozzá nagyon egyszerűen.
Így készül a tökéletes tócsni!
Hívhatod tócsninak, rösztinek vagy lepcsánkának, a lényegen nem változtat: így is, úgy is finomak, egyszerűen elkészíthetők, és mindnek reszelt krumpli az alapja.
Ezekkel a praktikákkal tízezreket spórolhatsz a konyhapénzen
Ha ezeket a spórolási trükköket beveted, tízezreket spórolhatsz egy hónapban a konyhapénzen.

SPARTATHLON, SZEPTEMBER 28-29.

Hogyan szeleteljük fel szépen az egészben sült libát?
Csirkénél nagyobb állatot ritkán sütünk egyben. A legtöbb családnak túl nagy, nem is olcsó, és nem is könnyű egy ilyen nagy darab hús ízesítése és sütése. Márton-nap tájékán azért előfordul, hogy úgy döntünk, egy egész hízott libát vagy kacsát sütünk. Megmutatjuk, hogyan tudjuk szépen szeletelni.
Miért együnk sok céklát?
Ez a szép színű gyökérzöldség nem tartozik a legnagyobb kedvencek közé, pedig szint egész évben kapható, olcsó, ráadásul nagyon egészséges a fogyasztása. Levestől a desszertig sokféle fogás készíthető vele, illetve belőle.
Kedvencünk, a brokkoli
Gyönyörű a színe, könnyű elkészíteni, finom, tele van hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, nem is megfizethetetlen.
Fahéjas csiga, kicsit másként
Az esős, sötét őszi délutánokon muszáj kávészünetet tartani. A forró kávéhoz pedig remekül illik a fahéjas csiga. Tehát hogy rövidre zárjuk, ősszel sok sütit kell enni. Sokféleképpen formázhatjuk kedvencünket, az a lényeg, hogy legyen jó sok ropogós sarkocskája, belül legyen foszlós, és itt-ott áztassa át a fahéjas-cukros vaj.

rossz

rossz

valami

Így védekezzünk a megbarnult csalamádé ellen: mutatjuk a trükköt
A két legnépszerűbb savanyúság a kovászos uborka és a csalamádé. Az előbbit nem is olyan nehéz elkészíteni, még akár a kezdő háziasszonyok is megpróbálkozhatnak vele, hiszen szinte garantált az ízletes végeredmény.
Immunerősítő és gyógyító növények
Az őszi időszak beköszöntével nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az immunrendszerünk erősítésére.
5 mennyei paradicsomszósz, amitől még finomabb lesz a spagetti
A paradicsomszósz egy olyan alapanyag, ami nélkül sokan el sem tudnák képzelni az életüket.
Mi legyen a vacsora?
10 magyaros étel, ha van otthon kolbász
Szeretjük a paprikás kolbászt, de nemcsak felkarikázva, kenyérrel fogyasztva, hanem a vacsorába belesütve, főzve is imádjuk. Hoztunk is tíz receptet kolbásszal!
A megfázás elleni csodaszer: gyömbértea fillérekből
A hideg őszi és téli estéken jól esik egy pohár gyömbérteát elkortyolgatni. Ám a gyömbér nem csak a megfázás ellen csodaszer.
11 baki rizsfőzés közben, amit eddig te is elkövettél
Előfordulnak olyan hibák, amiket könnyű elkövetni, a végeredményt pedig hamar porrá rombolhatják. Mutatjuk, mire érdemes figyelni:

KÖZELKÉP – INTERJÚK, PORTRÉK

Így született meg a Holstein-szelet
Így született meg a Holstein-szelet
A német konyháról sokan azt tartják, hogy nem érdemes az igazi figyelemre, hiszen csak kolbászból és párolt káposztából áll. Ettől nagyobbat nem is tévedhetnének!
8 élelmiszer, amit a legtöbben rosszul tárolnak
Biztosan jól tárolja az uborkát? Na és a mézet, vagy az avokádót? Íme a leggyakoribb hibák, amiket elkövetünk.
Így fagyaszd le a kelt tésztát
Ha túl sok lett a kelt tészta, tegyük a mélyhűtőbe, így később is felhasználható lesz. Hogy mit kell tudni az ilyen tészta fagyasztásáról? Ebben segítünk most!
Dió-kisokos: a pekántól a makadámig
Biztos találkoztak már ezekkel a magokkal a nagyobb élelmiszer-áruházakban, zöldségeseknél. A jól megszokott dió, mogyoró, pisztácia, mandula mellett érdemes ezeket is megkóstolni.
5 tuti tipp sütőtökhöz – a vásárlástól a feldolgozásig
Az őszi hónapok vitathatatlan sztárja a sütőtök: sütve, főzve, édesen, sósan egyaránt imádjuk. Ismerd meg a legfontosabbakat a vásárlásáról és elkészítéséről!
A tökéletes resztelt máj titka 8 lépésben
Pontosan tudod, milyen értékes táplálék a máj, szereted is, de otthon nem készíted, mert soha nem puhul meg?
3 tipp a tökéletes bableveshez!
Az őszi időszakban érdemes felhasználni a betárazott babjainkat és összeütni egy tartalmas, gazdag bablevest, ami után elég egy jó túrógombóc vagy palacsinta, és máris komplett az ebéd!
Süssön otthon házi zsemlét – variációk!
Unja, hogy nem kap a boltban „normális” zsemlét? Három bevált receptet hoztunk, amelyeket érdemes kipróbálnia!
Sütitől az italokig – Így használjuk ősszel a levendulát
A nyár ugyan véget ért, a karakteres levendula ízét azonban nem kell nélkülöznünk az őszi hónapokban sem. Összegyűjtöttük a legegyszerűbb recepteket, melyeket elkészíthetünk levendulával!
Így lesz igazán jó a tojásleves
Annak ellenére, hogy a tojásleves egy rendkívül egyszerű, kevés alapanyagot felvonultató étel, mégis számtalan változata ismert, tipikusan olyan fogás, amit mindenütt ugyanúgy készítenek és mégis másképp.
Süti
Mivel töltselek meg? Rétes-kisokos
Tökkel, almával, mákkal, túróval...a rétest ezernyi finomsággal megtölthetjük, de mennyire jól ismerjük ezt a népszerű süteményt?
Bevált tippek, hogy tökéletes legyen a palacsinta
Imádjuk a palacsintát, ám sütni már nem mindenki szereti. Bizony egyik kedvenc desszertünk elkészítése számtalan buktatóval jár.
Vidék íze receptek
10 csirkés egytálétel kezdőknek és haladóknak
Egyszerű, de finom csirkés egyáltételek. Vacsorára, vagy ebédre is remek megoldás!
Így lesz tökéletes a sült csirkecomb!
Úgy az igazi, ha a bőre ropogós, de a húsa omlós. Mutatjuk a fortélyokat!
Így lett magyar „szuperélelmiszer” a kajszibarack
Nem csupán finom és egészséges, de megszámlálhatatlan jótékony hatása van és a szépségápolás szuperfegyvere is, mi az? A kajszibarack.
Büdös és ártalmas
4 dolog, amit ne önts a lefolyóba
Óvjuk a környezetünket, és a saját konyhánkat is azzal, hogy nem öntünk bele mindent a lefolyóba. Tippek, tanácsok.

Hajóbemutatók - 10db

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Videók

Hegymászás

Receptsarok

Ausztria

Fallabda

Horgászat